Connect with us
Linie Telverde pentru elevi și părinți înainte de deschiderea școlilor

Economic

Linie Telverde pentru elevi și părinți înainte de deschiderea școlilor

Ministerul Educației a lansat două linii Telverde pentru informații cu privire la deschiderea școlilor. Una este dedicată elevilor, studenților și părinților, iar cealaltă a fost creată pentru reprezentanții unităților de învățământ, precum și cei din administrațiile publice locale.

Linie Telverde pentru elevi și părinți înainte de deschiderea școlilor

O linie Telverde a fost lansată de către Ministerul Educației pentru a venit în sprijinul elevilor, studenților, dar și părinților înainte deschiderii noului an școlar. Potrivit unui comunicat remis de către Minister, linia Telverde 0800.672.031 va fi pusă la dispoziția acestora în vederea obținerii de informații care vizează desfășurarea cursurilor.

O a doua linie Telverde – 0800.672.032 a fost lansată pentru reprezentanții unităților de învățământ preuniversitar de stat, precum și pentru administrațiile publice locale. La acest număr vor fi oferite informații cu privire la accesarea fondurilor europene. Este vorba despre achiziția de tablete cu acces la internet, echipamente necesare activității de școală online, dezinfectanți, mănuși de protecție, măști de protecție și containere sanitare mobile. Acestea vor fi decontate prin fonduri europene.

De precizat este că ambele linii Telverde vor funcționa de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-16.00.

Pentru a veni în ajutorul elevilor și a cadrelor didactice, a fost lansat și siteul educatiacontinua.edu.ro, unde au fost încărcate documente emise de Ministerul Educației, dar și de Ministerul Sănătății cu privire la noul an școlar. Acolo se regăsesc ghiduri, metodologii, normele, și multe altele.

Așa cum este știut, pentru elevii români școala va începe pe 14 septembrie. A fost un an diferit, o vacanță de vară diferită, iar noul an școlar vine cu măsuri fără precedent.

Conform Ministrului Educației, Violeta Alexandru, până acum 94.000 de profesori au fost instruiți pentru școala online.

Ea a declarat că educația trebuie să continue în orice condiții, și că această revenire la cursuri reprezintă o asumare a întregii societăți.

În același timp, Nelu Tătaru – Ministrul Sănătății a precizat că școlile vor avea libertatea de a aplica scenarii personalizate în funcție de evaluarea epidemiologică.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top