Connect with us
Ludovic Orban, declarații de ultimă oră. Câți bani va primi România din finanțări

Economic

Ludovic Orban, declarații de ultimă oră. Câți bani va primi România din finanțări

Premierul Ludovic Orban a susținut o serie de declarații azi, 3 septembrie, la începutul ședinței de Guvern. Acesta a vorbit despre mai multe aspecte importante, printre care și mai multe finanțări, care însumate depășesc cu mult un miliard de euro și pe care Comisia Europeană le-a aprobat. În plus, acesta a vorbit și despre adoptarea hotărârilor de Guvern prioritare la alegeri.

Ludovic Orban, declarații de ultimă oră. Câți bani va primi România din finanțări

Premierul Ludovic Orban a vorbit astăzi despre mai multe proiecte importante pe care România este pe punctul de a le realiza, mai ales acum, când Comisia Europeană a aprobat două finanțări importante. Astfel, Ludovic Orban a explicat că România va primi 875 de milioane de euro pentru construcția tronsonului de autostradă Sibiu-Pitești. Acesta este prima dată când se organizează o traversare a munților pe profil de autostradă.

„Este o garanție, în momentul de față, că avem banii alocați pentru a construi un tronson de autostradă fundamental, primul tronson de autostradă care traversează munții și care asigură, practic, banii necesari pentru închiderea Coridorului IV, Coridorului Rin-Dunăre. Este extrem de important faptul că putem să spunem clar: Da, vom avea autostrada de pe Coridorul IV!”, a declarat Ludovic Orban.

De altfel, prim-ministrul țării a vorbit și despre o altă finanțare pentru Ministerul Afacerilor Interne, în valoare de 578 de milioane de euro, pentru îmbunătățirea capacităților de răspuns ale României în situații urgente, în caz de dezastru. Astfel, capacitatea de reacție terestră, aeriană și cea maritimă vor fi duse la un nivel superior, prin achiziționarea de echipamente noi, precum și prin formarea personalului.

Conform informațiilor oferite de Ludovic Orban, a fost aprobată, la cererea Guvernului, o schemă de ajutor de stat pentru crescătorii de păsări și suine de 47 de milioane de euro.

Premierul a explicat că în cadrul ședinței de azi vor fi adoptate hotărârile de Guvern prioritare la alegerile parlamentare. Hotărârile prioritare sunt cele referitoare la data desfășurării scrutinului electoral și la stabilirea calendarului de desfășurare a alegerilor.

Data alegerilor parlamentare se stabilește prin hotărâre de guvern, chiar dacă legea a fost modificată recent. Legea adoptată de Parlament, prin care data alegerilor parlamentare este stabilită printr-o lege adoptată de parlamentari, a ajuns la promulgare, însă președintele Klaus Iohannis a contestat-o la Curtea Constituțională.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

More in Economic

To Top