Connect with us
Metro a scos la vânzare 9 magazine din România. Oferta este colosală

Economic

Metro a scos la vânzare 9 magazine din România. Oferta este colosală

Grupul german Metro și-a scos la vânzare nu mai puțin de 9 magazine din România. Oferta marelui retailer este evaluată la peste 100 de milioane de euro. Vânzarea se va face cu garanția închirierii pe termen lung, așa cum Metro a mai procedat în trecut, în țări precum Italia, Franța, Spania, Ungaria, Polonia și Cehia.

Metro România vinde 9 magazine

Metro este primul retailer internațional care a intrat pe piața românească. Pe modelul Italia, Franța, Spania, Ungaria, Polonia și Cehia, grupul german scoate la vânzare, cu garanția închirierii pe termen lung, un număr de 9 magazine din România.

Potrivit Profit.ro, oferta este evaluată la peste 100 de milioane de euro și are șanse mari să atragă investitori foarte importanți.

„Magazinul va funcționa în aceleași condiții de până acum, beneficiind de un parteneriat de leasing pe termen lung și de flexibilitatea operațională, cu un termen inițial fix de leasing, dar cu opțiuni viitoare. Această strategie a fost realizată cu succes, de mai multe ori în cadrul grupului Metro, fiind aplicată pe proprietăți din Italia, Franța și, cel mai recent, în Spania și în Europa Centrală și de Est (de exemplu, Ungaria, Polonia, Republica Cehă).”, au transmis, pentru Profit.ro, reprezentanții Metro România.

Primul magazin METRO din România

Primul magazin METRO din România a fost deschis în anul 1996, în Otopeni, în parteneriat cu omul de afaceri Ion Țiriac. Acesta a fost primul magazin mare modern din România, care a fost închis în 2005 din cauza amplasamentului și mutat în Băneasa.

În luna noiembrie a anului 2015, Ion Țiriac a ieșit din acționariatul Metro, unde deținea 15%. Metro are în România o rețea de 30 de unități Metro Cash&Carry, dintre care 5 sunt Metro Punct, un format mai mic.

Metro este un retailer german multinațional, care operează magazine cash & carry, pe bază de card membru doar persoanelor juridice.

În 2019, compania avea 769 de magazine în 26 de țări, fiind unul dintre cei mai mari retaileri din lume.

Companiile din cadrul grupului Metro ce s-au desprins de-a lungul anilor sunt: Praktiker ce s-a separat în 2007 (în 2014 Praktiker Germania a fost închis), hipermarketurile Real din afară Germaniei au fost vândute în 2012, magazinele Galeria Kaufhof au fost vândute în 2015 , Media Markt / Saturn s-a separat de grupul Metro în 2016 iar hipermarketurile Real din Germania sunt vândute în 2019.

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top