Accident teribil în Cehia! Zeci de răniți după ce două trenuri s-au ciocnit

15.07.2020

Cehia a înregistrat un nou accident feroviar în ultima săptămână. Zeci de persoane au fost transportate de urgență la spital, dintre care patru în stare gravă, după ce două trenuri s-au ciocnit în jurul orelor 19.30 în apropierea oraşului Cesky Brod, la circa 30 de kilometri est de Praga.

Accident teribil în Cehia! Zeci de răniți după ce două trenuri s-au ciocnit

Marți seara,  un tren de persoane a lovit un marfar staţionat în apropiere de Praga. Purtătoarea de cuvânt a serviciilor regionale de urgenţă, Petra Effenbergerova, a declarat că mai multe persoane au fost implicate în accident, patru dintre ele având nevoie de ajutor medical și au fost transportate în stare gravă la spital, iar 29 au prezentat doar răni ușoare.

La locul accidentului au intervenit două elicoptere cu ajutorul cărora au fost transportate victimele. Nu a fost înregistrat niciun deces până la acest moment, dar oficialul a precizat și că alte zece persoane s-ar mai putea adăuga listei cu victime ale accidentului. Echipele de salvare se află la fața locului.

“De asemenea, am acordat îngrijiri altor 29 de persoane cu răni mai uşoare. Sunt pe punctul de a fi transferate la spital. Accidentul este unul teribil, rămâne de văzut ce anume s-a petrecut. Este treaba Poliției să urmărească toate pistele.”, a adăugat ea.

Și marțea trecută, pe 7 iulie, cel puţin trei persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite după ce două trenuri au intrat în coliziune în nord-vestul Cehiei. Accidentul a avut în apropierea localităţii Pernink, în nord-vestul Cehiei, în apropierea frontierei cu Germania.