Connect with us
Ministrul Finanțelor a anunțat facilități pentru angajatorii afectați de criza sanitară

Economic

Ministrul Finanțelor a anunțat facilități pentru angajatorii afectați de criza sanitară

Ministrul Finanțelor a anunțat că vor fi introduse noi facilități pentru angajatori, în criza sanitară în care se află țara noastră. Anunțul lui Florin Cîțu a fost făcut joi, 8 octombrie, la finalul ședinței de Guvern. Ministrul a declarat că urmează să aprobe, prin ordonanță de urgență, înlesniri la plată pentru obligațiile bugetare restante, dar și alte scutiri pentru companii.

Ministrul Finanțelor – facilități pentru angajatori

Ministrul Finanțelor promite facilități noi pentru angajatori. Este vorba despre înlesniri la plată pentru obligațiile bugetare restante, dar și alte scutiri pentru companii. În declarația sa, de după ședința de Guvern, Florin Cîțu a spus că testele pentru noul virus, pe care angajatorii le-au plătit pentru angajați, vor fi trecute la cheltuieli deductibile și le va plăti statul.

„Va fi o reglementare a regimului fiscal aplicabil cheltuielilor efectuate pe perioada instituirii stării de urgenţă sau de alertă, potrivit legii, cu testele medicale de diagnosticare a infecţiei COVID-19, suportate de angajator, plătitor, pentru persoane fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor sau de către persoane fizice care determină venitul net anual”, a declarat ministrul Florin Cîțu.

O altă facilitată anunțată de către Florin Cîțu este o înlesnire la plata pentru obligațiile bugetare restante după data declarării stării de urgență, administrată de organul fiscal central.

Este vorba de o procedură simplificată de acordare a unei eșalonări de plată pentru o perioadă de 12 luni pentru obligațiile fiscale-bugetare care au fost acumulate în perioada de la începutul stării de urgență până la 25 octombrie.

Pentru eșalonarea obligațiilor fiscale, contribuabilii trebuie să depună o cerere până la data de 15 decembrie 2020, inclusiv. De asemenea, e necesar să nu fi înregistrat obligații fiscale la data declarării stării de urgență, să nu fie în insolvență ori în dizolvare și să aibă depuse toate declarațiile fiscale.

Ordonanța de urgență privind aceste facilități pentru angajatori rămâne în dezbatere publică până la următoarea ședință de Guvern.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top