Connect with us
Ministrul Finanțelor: Ce se va întâmpla cu taxele în 2021

Economic

Ministrul Finanțelor: Ce se va întâmpla cu taxele în 2021

Ministrul Finanțelor a făcut anunțul mult așteptat. Florin Cîțu a declarat că taxele nu vor crește în 2021. Măsura a fost luată ca urmare a situației economice din România, după apariția noului virus. Ministrul a dat asigurări că nu vom avea majorări de taxe în anul care vine.

Ministrul Finanțelor, despre taxe

Florin Cîțu a declarat că nu vom avea majorări de taxe în anul care vine. Anunțul său vine după ce, cu câteva zile în urmă, PSD i-a acuzat pe liberali că ar pregăti majorarea taxei TVA.

Cei din PSD sunt de părere că PNL amână proiectul legii bugetului până după alegeri pentru a nu se vedea ce se întâmplă dacă PNL ar rămâne la guvernare.

Ca răspuns la aceste acuzații, Florin Cîţu a răspuns că Ministerul Finanţelor Publice nu prezintă în momentul de faţă bugetul pentru anul viitor deoarece acest lucru este ilegal.

„Nu veți vedea creșteri de taxe pe anul viitor. Bugetul va fi prezentat după învestirea noului guvern. PNL va prezenta până atunci viziunea sa pentru bugetul pe anul viitor. Nu avem nevoie de taxe ca să aducem bani la buget. Am demonstrat că putem aduce bani la buget cu mai puține taxe În 2020, guvernul liberal e primul care scoate toate taxele introduse de socialiști”, a declarat Cîțu.

Ministrul de Finanțe a argumentat răspunsul postând articolul 35 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice. Acesta prevede că atunci când alegerile parlamentare sunt organizate în ultimele trei luni ale anului, Ministerul Finanțelor Publice depune la Guvern proiectele bugetelor pe anul următor după învestirea noului Guvern.

Reamintim faptul că sâmbătă, 24 octombrie 2020, PSD i-a acuzat pe liberali că pregătesc majorarea taxei TVA, care ar putea fi aplicată rapid și cu efect imediat.

Membrii PSD cred că liberalii amână proiectul legii bugetului până după alegeri pentru a nu vedea ce se întâmplă dacă PNL rămâne la guvernare.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top