Connect with us
Ministrul Muncii: Am cerut revocarea din funcţie a preşedintelui Casei Naţionale de Pensii Publice

Economic

Ministrul Muncii: Am cerut revocarea din funcţie a preşedintelui Casei Naţionale de Pensii Publice

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, tocmai a anunțat că a cerut să se revoce din funcție președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Laurențiu Țenț. Motivul acestei demiteri este faptul că nu au fost îndepliniți indicatorii de performanță, potrivit Agerpres.

Ministrul Muncii: Am cerut revocarea din funcţie a preşedintelui Casei Naţionale de Pensii Publice

Violeta Alexandru a postat un mesaj cuprinzător pe profilul său de Facebook și anume:

„Am cerut revocarea din funcţie a preşedintelui Casei Naţionale de Pensii Publice. Datele obiective îmi indică faptul că nu suntem acolo unde trebuia să fim astăzi în îndeplinirea indicatorilor de performanţă. Dincolo de evaluarea mea, mesajele primite, multe, de la pensionari care nu mă cunosc personal şi care îmi relatează situaţii inacceptabile din teren, pentru mine contează mult. Văd multe măsuri de reformă necesare pentru a ajunge la performanţa, posibilă în România, de a soluţiona dosarele de pensii în timp şi în general de a avea o altă atitudine, respectuoasă faţă de problemele pensionarilor. Sigur că nu este uşor să gestionezi un sistem care are, într-adevăr, o activitate complexă. Şi cu un om ca mine care este foarte exigent.”

Aceasta a subliniat importanța performanței chair și în funcțiile publice. De asemenea, vor urma o serie de decizii importante de management pentru ca întreg sistemul să fie mai eficient.

A mai spus:

„În funcţii publice, mă interesează exclusiv performanţa. Da, propunerea de numire din decembrie 2019 a fost a mea, dar acest lucru nu înseamnă că, de dragul de a mă proteja, nu iau decizii atunci când este cazul. Ştiu un lucru, se poate face performanţă şi la casele de pensii. Urmează câteva decizii de management importante.”

Casa Naţională de Pensii Publice este o instituție a statului de interes național care are în administrare sistemul public de pensii și sistemul de asigurare pentru accidentele de muncă. De asemenea, vizează bolile profesionale și are datoria de a asigura pensii și prestații de asigurări sociale persoanelor asigurate.

CNPP funcționează prin aplicarea politicilor și strategiilor Ministerului Muncii și Protecției Sociale privind pensiile și alte prestații de asigurări sociale. Mai asigură beneficiarilor săi servicii publice ce au la bază transparența, legalitatea și eficiența.

1 Comment

1 Comment

  1. snaider paul

    2020-04-28T12:57:14+03:00 at 12:57

    Escroaco… dar voi in toamna daca nu veti mari pensiile in conformitate cu legea va dati demisia ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top