Modificări Programul Prima Casă. Se impun limite de venit

23.08.2019
Modificări Programul Prima Casă. Se impun limite de venit

Modificări Programul Prima Casă. Programul Prima Casă se modifică. Acesta se va numi „O familie, o casă”, conform unui proiect aflat în dezbatere publică. Proiectul aduce cu sine şi cu reguli noi, conform Ministerului Finanţelor.

Modificări Programul Prima Casă. Se impun limite de venit

În noul proiect de ordonanță se precizează că limita maximă a venitului net al familiei care solicită un astfel de credit ipotecar cu garanţii de la stat nu trebuie să fie mai mare de 4.500 de lei. În cazul familiilor cu copii această limită va fi 7.000 de lei. Prețul de achiziție al locuinței va putea fi de maximum 70.000 de euro, iar finanţarea de la buget va avea valorea de 66.500 de euro.

Citește și: Pensii 2019. Cu cât se măresc pensiile de la 1 septembrie 2019

Se introduce o limită de venit a solicitanților:

– la data solicitării creditului, veniturile nete lunare ale beneficiarului individual sau ale beneficiarului împreuna cu soțul sau soția, după caz, nu pot depăși valoarea de 4.500 lei;

Citește și: România va avea un nou aeroport. Unde se va construi

Modificari Programul Prima Casa
Modificari Programul Prima Casa

– pentru familiile cu unul sau mai mulți copii, la data solicitării creditului garantat veniturile nete lunare ale familiei nu pot depăși valoarea de 7.000 lei. Menținerea avansului minim de 5 % din prețul de achiziție al locuinței. Prețul de achiziție a locuinței este de maxim 70.000 EUR echivalent lei la cursul BNR valabil la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare, iar valoarea finanțării garantate este de maximum 66.500 EUR echivalent lei.

Citește și: Promoție Ryanair București-Londra. Se lansează o nouă rută

– reducerea cu 0,5 puncte procentuale a ratei dobânzii creditului garantat pe toată durata Programului pentru familiile cu un singur copil.
– reducerea cu 1 punct procentual a ratei dobânzii creditului garantat pentru familiile cu doi sau mai mulți copii.
– refinanțarea creditelor obținute în cadrul Programului, prin alte instrumente de finanțare, cu excepția altor credite acordate in cadrul Programului.