Connect with us
Orban îi roagă pe pensionari să înțeleagă că a făcut maximum pentru creșterea pensiilor

Economic

Orban îi roagă pe pensionari să înțeleagă că a făcut maximum pentru creșterea pensiilor

Premierul Ludovic Orban îi roagă pe pensionarii să înțeleagă că a făcut maximum posibil pentru creșterea pensiilor. El spune că a fost o decizie grea pentru Guvern, însă și-o asumă și garantează că o poate susține. Pensiile urmează să fie majorate cu 14%, majorarea fiind cuprinsă în OUG-ul pe rectificarea bugetară.

Orban îi roagă pe pensionari să înțeleagă că a făcut maximum posibil pentru creșterea pensiilor

În contextul majorării pensiilor cu 14%, premierul României, Ludovic Orban a declarat că îi roagă pe pensionari să înțeleagă că Guvernul a făcut maximum posibil. Tot el a declarat că decizia creșterii pensiilor a fost una grea, dar pe care Guvernul și-o asumă și o poate susține. Precizăm faptul că pensiile vor fi majorate cu 14%, această majorare fiind cuprinsă în OUG-ul pe rectificarea bugetară.

”Îi rog pe părinții și pe bunicii noștri, pe cei care au muncit o viață să înțeleagă că am făcut maximum posibil”, a declarat Orban.

Creșterea pensiilor ar urma să aibă loc de la 1 septembrie.  Potrivit Evz, trei mari organizaţii ale pensionarilor au anunţat că intenţionează să organizeze manifestaţii de stradă în septembrie, în cazul în care Guvernul nu va respecta legea care prevede creşterea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie.

Premierul Orban a ținut să precizeze faptul că nu există nicio altă țară europeană în care să se ia o decizie similară de creștere a pensiilor. Premierul a mai spus că alte decizii de creștere a pensiilor vor fi luate pe baza unor analize economice.

“Guvernul pe care îl conduc va lua decizia de a creşte pensiile. Nu există nicio altă ţară europeană în care să se ia o decizie similară de creştere a pensiilor. Faţă de prognoza de creştere economică de 4,1 – 4,2%, ca urmare a crizei economice provocate de epidemie nu vom avea creştere economică, ci vom avea o contracţie economică care este estimată la 3,8% astăzi”, a afirmat Orban.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top