Connect with us
Pensiile și alocațiile nu se mai măresc. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Economic

Pensiile și alocațiile nu se mai măresc. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime și să provoace schimbări radicale, după ce a produs deja numeroase pagube. Mai multe domenii au fost afectate în această perioadă, în special economia. Din cauza pierderilor pe care le-a înregistrat bugetul României în urma acestei crize sanitare, autoritățile au decis că nu sunt posibile creșterea cu 40% pensiilor și dublarea alocațiilor. Deși au în vedere aceste majorări, nu sunt posibile acum.

Pensiile și alocațiile nu se mai măresc. Anunțul făcut de Ludovic Orban

În ceea ce privește pensiile, premierul Ludovic Orban a explicat că această majorare adoptată la începutul anului nu ar fi fost posibilă nici măcar atunci, în condițiile în care bugetul statului nu fusese afectat. În prezent, el a precizat că ne confruntăm cu o criză economică ce a afectat și bugetul pensiilor, ceea ce nu permite susținerea financiară a unei astfel de creșteri.

În cazul în care pensiile ar fi fost crescute cu 40%, România nu ar fi putut face față tuturor plăților. Astfel, acest proiect va fi amânat până când situația se va stabiliza, iar data oficială nu va fi comunicată decât în momentul în care vor fi finalizate toate evaluările și analizele necesare.

„Majorarea cu 40% ar fi fost foarte greu de făcut chiar în condițiile în care eram într-o situație economică favorabilă. Suntem într-o criză economică, suntem într-o criză care a afectat atât veniturile la bugetul de pensii, cât și veniturile bugetului de stat. Se vede limpede că majorarea cu 40% este o majorare care nu poate fi susținută financiar pentru că ea generează un pericol grav pentru echilibrul bugetar al României.”, a declarat Ludovic Orban.

Dublarea alocațiilor, imposibilă

Cât despre alocații, premierul a comunicat că a decis să atace la Curtea Constituțională legea prin care acestea au fost dublate. Este vorba despre proiectul de lege care respinge amânarea dublării alocaţiilor copiilor. El a explicat că își dorește această creștere, însă nu este posibilă în acest moment, când economia românească este pusă greu la încercare de pandemia de coronavirus. Astfel, creșterea va fi una progresivă și vor fi stabilite anumite grafice, dar până atunci, acest proiect va fi respins, pentru că nu prevede sursa de finanţare şi nu poate fi pus în practică.

Propunerea legislativă prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

1 Comment

1 Comment

  1. Maria

    2020-06-24T16:35:48+03:00 at 16:35

    P n l nu mareste niciodata astea sin pentru eii.
    Voii aveti pensii speciale ce va doare de rominii ..
    Noii nu te am ales. Nu trebui sa dai legii.
    Am inceput sa ne fie scirba de hotii care ne conduc rusine .
    Voturii nu o sa m ai fie pentru voiii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top