Connect with us
Piețele și târgurile rămân deschise la interior! Deputații au decis

Economic

Piețele și târgurile rămân deschise la interior! Deputații au decis

Deputații au decis astăzi în Parlament ca piețele și târgurile să rămână deschise la interior, atât timp cât se respectă toate măsurile de protecție impuse de autorități.

Piețele și târgurile rămân deschise la interior pe perioada stării de alertă

În cursul zilei de marți, Camera Deputaților a adoptat, cu o serie de amendamente, legea de aprobare a Ordonanței de Urgență prin care Guvernul a dispus și închiderea pieţelor, printre altele, ca și măsură împotriva răspândirii noului tip de coronavirus.

Așadar, deputații au hotărât ca, pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile îşi vor putea continua activitatea dacă se respectă cu strictețe toate măsurile de protecție.

Comisia pentru buget a Camerei Deputaţilor a adoptat marţi un raport de admitere la proiectul de lege care aprobă OUG 78/2019 privind modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, precum şi pentru aprobarea unor măsuri fiscal – bugetare.

Marcel Ciolacu și Daniel Zamfir au introdus un amendament care prevede ca pieţele în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante şi talciocurile să rămână deschise în perioada stării de alertă, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

“Pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile (…) îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea restricţiilor referitoare la distanţarea socială şi a măsurilor de protecţie sanitară”, spune textul amendamentului.

Legea, care conține și acest amendament amintit mai sus, a fost votată cu 173 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” și 93 de abțineri.

„Trebuie să redeschidem și piețele în spații închise din hale. Considerăm că nu e normal ca supermarketurile rămân deschise, piețele de tip hală să fie închise. Considerăm că revenim la normalitate”, spune Lorand Balint Magyar.

Și deputatul USR Cătălin Drulă a susținut că partidul din care face parte nu este de acord cu închiderea piețelor agroalimentare.

„USR PLUS nu e de acord cu închiderea piețelor agroalimentare. Dincolo de asta, rămâne acest proiect care e aberant. În primul rând este neconstituțional, iar tehnic și juridic este un dezastru. Acest amendament zice că târgurile și bâlciurile nu vor fi închise niciodată în stare de urgență”, a adăugat Drulă.

În această situație Camera Deputaților este for decizional, așadar legea urmează să meargă spre promulgare la Președintele României Klaus Iohannis.

Continue Reading
You may also like...

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top