Economic

Planul UE pentru salvarea vacanțelor de vară în Europa: granițe deschise în 3 pași

Comisia Europeană o să adopte miercuri o strategie pentru a ajuta guvernele statelor membre UE să pregătească un plan coordonat de redeschidere a industriei turismului, conform unui document citat de Euractiv. Află din rândurile de mai jos mai multe informații.

Planul UE pentru salvarea vacanțelor de vară în Europa: granițe deschise în 3 pași

Măsurile de restricție pentru prevenirea răspândirii noului virus au afectat în mod profund industria turismului. Deși ratele de infectare încep ușor-ușor să scadă rămâne o întrebare: cum își vor relua activitatea afacerile din sectorul turistic?

Epidemia la nivel global va reduce veniturile din acest sector datorită restricțiilor de mișcare cu cel puțin 400 miliarde de euro, conform Comisiei Europene.

Executivul European are o strategie de atac pentru perioada de după izolare: un plan în 3 pași pentru a redeschide granițele țărilor care prezintă „un profil similar de risc”.

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) o să redacteze o listă a zonelor cu un grad scăzut de răspândire a virusului pentru ca măsurile de restricție să fie eliminate treptat. Aceste măsuri se vor aplica non-discriminatoriu. Astfel, orice cetățean care va veni dintr-o anumită țară din care este permisă intrarea în țara gazdă, va fi primit.

Nu se va face discriminare pe baza cetățeniei.

„Principiile generale vor susține prioritizarea reluării serviciilor de transport în toate punctele de sosire sau de plecare”, potrivit documentului citat de Euractiv, adăugând că măsurile se vor baza pe riscuri proporționale și „limitate, ca scop și durată, la ceea ce este necesar pentru a proteja sănătatea publică”.

Documentul ce va fi dezbătut de Comisia Europeană miercuri va conține măsuri de protecție a angajaților din Transporturi și măsuri pentru reducerea poluării. Totul are drept scop eliminarea activităților poluante. De asemenea, documentul conține un plan de acțiune pentru limitarea efectelor celui de-al doilea val de infecții.

„Călătorii vor putea consulta o hartă interactivă, care va include cele mai recente controale la frontieră, măsuri și condiții de călătorie. Astfel, cetățenii vor putea să-și planifice călătoriile mai eficient și chiar să evite să călătorească, dacă este posibil.”

Astfel se va putea călători în Europa, dar respectând unele condiții pentru ca virusul să nu se transmită mai departe. Atât angajații în turism, cât și turiștii trebuie să fie precauți și să respecte regulile impuse de companie sau autorități.

Acest articol a fost actualizat la: 2020-05-13T14:35:57+03:00 14:35

Share
Scris de
Oana Pauna

Acest site foloseste cookies.

Read More