Connect with us
Poți lua amendă de până la 2.500 lei pentru cine nu poartă masca peste nas

Economic

Poți lua amendă de până la 2.500 lei dacă nu porți masca peste nas

Cei care nu respectă legea, adică oamenii care nu poartă masca în mod corect acoperind atât gura, cât și nasul, vor fi cuprinse între 500 și 2.500 lei. Deși purtatul măștii poate fi obositor și incomod, totuși nepurtarea ei în modul corect îți aduce amendă. Află mai multe detalii în rândurile de mai jos.

Poți lua amendă de până la 2.500 lei dacă nu porți masca peste nas

Masca de protecție va trebui să acopere atât gura, cât și nasul, potrivit Legii 55/2020. Această lege precizează și locurile unde oamenii au obligația de a purta masca.

Masca de protecție trebuie purtată în spații comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în orice alte spații închise, conform analizei asupra legii realizate de avocatul Gheorghe Groza.

Mai mult, „cei care prezintă simptome cum sunt temperatura, tusea şi strănutul, sunt obligaţi să poarte masca peste tot”, conform avocatului. Dacă nu au niciun fel de simptome, în spațiile deschise cum ar fi parcurile sau pe stradă, oamenii pot ieși fără mască, potrivit Mediafax.

Oamenii se întreabă cât timp vom fi nevoiți să purtăm masca de protecție dat fiind că vine vara, temperaturilor vor crește și este din ce în ce mai incomodă. Starea de alertă a fost instaurată pentru 30 zile, iar asta înseamnă că și purtarea măștii este obligatorie până pe 16 iunie.

Dacă autoritățile vor găsi necesară prelungirea stării de alertă cu o perioadă de încă 30 de zile, implicit se va prelungi și obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile închise.

„E clar că se va merge foarte mult pe prevenţie. Se vor aplica sancţiuni doar acolo unde vor există circumstanţe agravante sau un pericol social mai mare. Nu se va impune să sancţionăm cetăţeni care nu poartă corect masca şi au nasul descoperit. În funcţie de circumstanţe şi de pericolul social apreciat de agent, se va stabili şi cuantumul”, spune Cosmin Andreica, Europol.

3 Comments

3 Comments

  1. Dumitrescu Petre

    2020-05-26T17:29:51+03:00 at 17:29

    Nu ti fa probleme,la anul o sa purtam lesă și probabil ochelari de cal.

    • Bv

      2020-05-26T23:54:26+03:00 at 23:54

      Altceva…? Poate v a mai gândi ți Ka altceva , sa da ți amenzi! S
      A stati la 70 de grade 15 ore cu masca pe figura! De aia au intrat virușii in țară , că n am stat cu masca peste nas!

  2. Moș Crăciun

    2020-05-26T15:41:44+03:00 at 15:41

    Idiotilor purtatul ,,botniței” dauneaza grav sanatatii, deoarece persoana care poarta ,,botnița” inspira dioxid de carbon. Numai sclavii purtau ,,botnita” ceea ce denota ca românii sunt un popor de sclavi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top