Connect with us
Elevii din România cer anularea Examenului de Bacalaureat și Testele Naționale 2020

Educatie

Elevii din România cer anularea Examenului de Bacalaureat și Testele Naționale 2020

Elevii din țara noastră prin intermediul Mișcării Elevilor din România – MER solicită Ministrului Educației, Monica Anisie, anularea examenelor naționale și echivalarea lor cu media anilor de studiu. Află mai multe informații din rândurile următoare.

Elevii din România cer anularea Examenului de Bacalaureat și Testele Naționale 2020

De altfel, MER a cerut ministrului Educației ca în cazul respingerii acestei propuneri să ajute elevii ce susțin examenele din punct de vedere fizic și psihic.

MER dorește amânarea cel puțin pentru moment a susținerii acestor probe deoarece nu există siguranță igienico-sanitară deplină. Mihai Vlad, membru fondator „Mișcarea Elevilor din România” a declarat următoarele:

„Noi ne dorim în acest moment amânarea, pentru că nu considerăm că statul se află în posibilitatea de a ne oferi siguranța din punct de vedere igienico-sanitar pentru desfășurarea în norme de maximă siguranță a acestor examene.

Noi nu considerăm că poate să existe soluția ca niciun elev să nu întâmpine vreo problemă în urma acestui examen.”

Pe de altă parte, Președintele Consiliului Național al Elevilor, Atonia Pup a spus luni, 25 mai, că nu este de acord cu anularea examenelor de bacalaureat. Aceasta afirmă că examenele sunt un drept al elevilor și o obligație a statului.

„În articolul care reglementează Bacalaureatul se spune foarte clar că simpla absolvire a 12 clase nu instituie dreptul de a te înscrie în învățământul superior. În acest sens, propunerea noastră este ca examenul de Bacalaureat, precum și cel de Evaluare Națională, să fie susținute, fiind un drept pe care elevii îl au.

Este vorba despre un drept al elevilor, deci o obligație pentru statul român, care, da, a comunicat prin instituțiile guvernamentale foarte dezastruos în ultima perioadă și cu măsuri luate de la o zi la alta, însă dezideratul nostru este o evaluare standardizată, obiectivă și echitabilă.”

Procedură specială

Ministrul Anisie a declarat luni, 25 mai ca elevii aflați în izolare sau confirmați pozitiv cu coronavirus, dar și elevii care au afecțiuni cronice sau care prezintă un risc crescut de infecție vor susține examenul după o procedură specială.
„Fiindcă există o serie de întrebări referitoare la ex de bacalaureat, cât și la evaluarea națională, precizez că elevii care se află în izolare sau cei confirmați pozitiv cu CoVID 19, dar și cei care au diferite afecțiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecție vor susține probele după proceduri speciale elaborate de Ministerului Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății. Important e să le oferim elevilor cadrul necesar pentru susținerea examenelor”.
2 Comments

2 Comments

  1. REVOLTATUL

    2020-05-26T13:30:12+03:00 at 13:30

    care elevi cer. leprele care au dat bani la profesori pentru note?
    fara examen totul va fi DEZASTRU.
    ALO, IN ALTE TARI A INCEPUT CHIAR SI CU PANDEMIE BACALAUREATUl,

  2. Florin Constantinescu

    2020-05-26T13:29:50+03:00 at 13:29

    Se stie ca in liceu se copiaza pe rupte. Asta si datorita unor programe mult prea incarcate cum ar fi cele de la limba romana si matematica. In plus, elevii de liceu sunt preocupati mai mult de ce se gaseste in mediile de socializare decat de scoala. Din acest motiv bacalaureatul este singurul examen al carui rezultat poate fi luat in considerare pentru o apreciere corecta a pregatirii elevului. Sunt aceleasi subiecte pentru toti si acelasi barem de corectare. Notele din liceu sunt subiective, depinzand de cine le pune. Este foarte greu ca studentii sa fie dezvatati de acest obicei, cat si de obisnuinta de a invata pe dinafara anumite lucruri, fara a le intelege. Pana cand aceste racile vor fi eliminate, bacalaureatul ramane necesar.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top