Connect with us
Raed Arafat, mesaj important despre marile festivaluri ale verii. Vor avea sau nu loc Neversea, Untold, Sunwaves și alte evenimente importante

Economic

Raed Arafat, mesaj important despre marile festivaluri ale verii. Vor avea sau nu loc Neversea, Untold, Sunwaves și alte evenimente importante

În ultima vreme se vorbește tot mai mult despre revenirea la viața normală. Toți me dorim să putem relua toate obiceiurile de dinainte de pandemie și să nu mai existe nicio restricție. Totuși, situația continuă să fie una dificilă, dar mulți se gândesc deja la reluarea festivalurilor de vară, precum Untold, Neversea sau Sunwaves. Despre acest subiect a vorbit Raed Arafat, care a încercat să clarifice situația.

Raed Arafat nu asigură că vor avea loc festivalurile

În contextul în care organizatorii de festivaluri din țara noastră au început deja pregătirile, Arafat a decis să vorbească despre acest subiect. Astfel, șeful DSU a explicat că nimeni nu poate garanta pentru desfășurarea acestor evenimente, mai ales în acest moment, pentru că este prea devreme.

Deși autoritățile susțin acest domeniu, nimeni nu știe în ce fel va evolua pandemia în țara noastră și câte cazuri vom avea la momentul desfășurării festivalurilor. Este posibil ca până în vară să avem o creștere mare, care să ne oblige să avem voie să participăm la evenimente de 100 sau 150 de persoane, un număr extrem de mic pentru un astfel de eveniment precum Untold, Neversea sau alt festival.

„Nimeni nu poate să garanteze că astfel de festival poate să aibă… eu sper, dar nici măcar procente nu putem să dăm. Dacă întrebaţi colegii de la INSP, colegii de oriunde despre aşa ceva o să spună că e prea devreme, nu pot să vă spun nimic. Cine decide îşi asumă acest lucru, nu ai cum să îmi zici „noi o facem” şi apoi să începem să ne certăm cu o lună înainte că voi de ce nu ne lăsaţi. Sunt două, trei, patru festivaluri care se fac pe an, care la acest moment încă nu ştim dacă vor putea să se ţină, nu pentru că avem ceva cu festivalurile, dar pentru că este probabil că nu vom putea să permite un număr mai mare decât 100 de oameni sau 150 sau 50 să desfăşoare o activitate împreună. Asta e problema.”, a spus Arafat.

Organizatorii se pregătesc deja pentru marile festivaluri

Arafat a declarat clar că nimeni nu poate să dea un răspuns concret acum, având în vedere că totul depinde de modul în care va evolua pandemia. Astfel, el le transmite organizatorilor să fie răbdători și sî nu înceapă să vândă bilete, pentru că nu se știe ce se va întâmpla.

Directorul de comunicare al festivalurilor Neversea și Untold, Edy Chereji, a scris pe Facebook, că este îngrijorat de aceste afirmații. El acuză că autoritățile nu susțin festivalurile în niciun fel și nu se gândesc la  un plan de măsuri care să le permită repornirea în acest an.

Organizatorii festivaluilor Neversea şi Untold au anunţat deja organizarea acestora în această vară și sunt foarte optimiști.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top