Connect with us
Salariul minim pe economie crește de la anul! Ce spune Ministrul Finanțelor

Economic

Salariul minim pe economie crește de la anul! Ce spune Ministrul Finanțelor

Salariul minim pe economie va crește de la anul. Anunțul a fost făcut de către Ministrul Finanțelor în cadrul conferinței de presă în care a anunțat că economia României a crescut cu 5,6% în trimestrul 3 al acestui an. Vestea creșterii salariului minim pe economie este binevoită pentru angajații români la privat, mai ales după anul prost pe care l-au avut în 2020.

Crește salariul minim pe economie

Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor a anunțat că salariul minim pe economie va crește și în 2021, după creșterea din ianuarie 2021. Ministrul a anunțat creșterea, dar nu a vorbit și despre procent.

Oficialul a declarat că este nevoie de o creștere economică pentru a mări salariile și pensiile, iar această creștere se va reflecta în creșterea salariilor și pensiilor.

El a precizat că vrea să scoată elementul politic din negocierile pe salariul minim și să păstreze o formulă de calcul care să nu mai sufere modificări ulterioare.

„ Anul trecut am venit cu o formulă care este foarte bună, toată lumea ştie toţi indicatorii. Şi este o formulă care nu penalizează dinamica salariului minim în ani, cum este acesta când ai contracţie sau ai o scădere a economiei. Deci, aş merge pe păstrarea acestei formule şi pentru anii viitori. Altfel, în momentul în care introduci politicul în negociere, deci acest element pe subiectivism, atunci apar efecte negative pentru economie pe care nu le putem vedea imediat dar care au repercusiuni pe viitor”, a declarat Florin Cîţu.

Ministrul Finanțelor a subliniat că revenirea economiei, trimestrul 3 în 2020, relativ la trimestrul 2, este cea mai rapidă evoluție a economiei noastre din ultimii 20 de ani.

Cîțu a mai spus că pensiile vor continua să crească în fiecare an.

Precizăm faptul că în luna ianuarie a anului 2020, salariul minim brut pe economie s-a majorat la 2.230 de lei lunar, de la 2.080 de lei cât a fost în trecut. Cu alte cuvinte, a fost o creştere a salariului minim net cu 83 de lei, de la 1.263 de lei cât a fost în 2019, la 1.346 de lei din anul 2020.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top