Connect with us
Sălile de păcănele vor fi redeschise, dar totul va fi diferit. Află care sunt schimbările

Economic

Sălile de păcănele vor fi redeschise, dar totul va fi diferit. Află care sunt schimbările

Coronavirusul a schimbat regulile economiei ajungând chiar în cazinouri și casele de pariuri sportive. Consilierul guvernamental în acest domeniu estimează că această industrie a jocurilor de noroc se va redeschide pe 15 iunie. Până la acea dată statul român plătește șomaj tehnic angajaților din sălile de păcănele în valoare de milioane de euro.

Sălile de păcănele vor fi redeschise, dar totul va fi diferit. Află care sunt schimbările

În prezent industria jocurilor de noroc plătește 45.000 de salarii lunare și aproximativ 800 de milioane de lei pe an ca taxe și impozite. Din data de 18 martie industria a fost blocată.

De atunci casele de pariuri, sălile de jocuri și cazinouri au stat închise. Statul plătește lunar aproximativ 20 de milioane de euro drept șomaj tehnic angajaților care stau acasă acum. Sorin Constantinescu, consilierul guvernamental a declarat despre jocurile de noroc:

„Noi, de la jocuri de noroc, fiind închiși odată cu restaurantele, estimăm că tot pe 15 iunie se vor deschide și cazinourile, sălile de pariuri și celelalte locații de jocuri de noroc”.

Pandemia a schimbat totuși regulile atât în interiorul cazinourilor, cât și legat de designul aparatelor de păcănele. Pariorii vor purta măști și nu se vor mișca de la aparat la aparat cum făceau până acum. Sorin Constantinescu a mai menționat:

„Între aparate va fi montat plexiglas. Este mobil și în funcție de unde joacă clienții la aparate se va extrage și se va monta la un alt aparat. Sunt clienți care joacă la două aparate sau la trei aparate. Iei plexicul, pune plexicul… Nu mai e frumusețea aia a jocului care era înainte de condițiile astea restrictive. Plus mască, plus tot timpul trebuie aparatele dezinfectate. De câte ori se ridică un client de la aparat, trebuie dezinfectat aparatul. Altul vrea să joace, trebuie să aștepte până se dezinfectează. Nu văd cum își va reveni, în condițiile astea restrictive, industria pe termen scurt sau mediu!”

De asemenea, salariații vor purta vizete, podeaua va avea diverse marcaje pentru distanța de siguranță, sălile vor fi dezinfectate în fiecare zi, iar jucătorii vor purta măști de protecție și își vor dezinfecta mâinile la intrarea în sala de jocuri.

Cei care prezintă simptome de infecție respiratorie nu vor putea intra în agențiile loteriei sau în sălile caselor de pariuri sportive. La ghișee, între casier și jucător va exista un panou de plexiglas.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top