Connect with us
Cursurile pentru obținerea permisului auto au valabilitate extinsă: prelungire dată de Guvern

Știri

Cursurile pentru obținerea permisului auto au valabilitate extinsă: prelungire dată de Guvern

Astăzi, 27 mai 2020, Guvernul a aprobat o hotărâre prin care prevede prelungirea valabilității cursurilor pentru obținerea permisului auto. Valabilitatea va fi extinsă cu echivalentul perioadei în care a fost declarată stare de urgență. Află mai multe detalii în rândurile de mai jos.

Cursurile pentru obținerea permisului auto au valabilitate extinsă: prelungire dată de Guvern

Prin hotărârea Executivului, s-a stabilit că valabilitatea cursului de pregătire teoretică și practică se prelungește cu echivalentul perioadei de stare de urgență.

„Valabilitatea cursului de pregătire teoretică și practică se prelungește cu echivalentul perioadei în care a acționat starea de urgență, de asediu, de mobilizare, de alertă sau de război, care a avut ca efect suspendarea activității de examinare în vederea obținerii permisului de conducere”.

Până la această decizie valabilitatea cursului de pregătire teoretică și practică pentru susținerea examenului auto era de un an de la data absolvirii. Acest lucru a fost decretat deoarece cursurile au fost întrerupte de răspândirea noului virus.

În această perioadă au fost programați la proba practică 72.456 candidați, iar în perioada următoare 10.248 candidați. Astfel, după două luni de pauză, școlile de șoferi și-au reluat activitatea cu reguli noi și multă prudență.

Din data de 17 martie nu s-au mai organizat cursuri și nu s-au mai susținut examenele de permis. Cei care au avut ghinionul să aibă examenul auto fix în perioada stării de urgență deoarece le expira termenul, au primit șansa de a susține examenul auto vreme de 12 luni.

În data de 18 mai instructorii școlii de șoferi au revenit la muncă și vor respecta distanțarea socială. Toată lumea va purta măști din aprtea firmei. La cursurile de condus, atât elevii, cât și instructorii vor purta atât măști și mănuși. De asemenea, fiecare instructor este responsabil pentru dezinfectarea mașinilor o dată la câteva zile.

În cele două luni de pauză firmele au pierdut o mulțime de bani.

„Potrivit Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, în 2018 (datele pe 2019 nu sunt disponibile) s-au înscris, în total, aproape 400.000 de candidați, adică în jur de 33.000 pe lună.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top