Connect with us
Spectacolele ar putea fi reluate. Ce se întâmplă cu Untold și Neversea

Economic

Spectacolele ar putea fi reluate. Ce se întâmplă cu Untold și Neversea

Evenimentele acestui an au stârnit nelămuriri încă de la începutul pandemiei de coronavirus. Președintele a declarat pe 28 aprilie că marile festivaluri ale acestui an vor fi anulate, pe motiv că riscul infectării cu noul Covid-19 ar putea fi sporit dacă se vor face adunări cu un număr mare de persoane. Cu toate acestea, surse din Guvern precizează că unele evenimente ar fi reluate dacă vor respecta măsurile de prevenire și se vor încadra în normele specifice acestei perioade. În ceea ce privește festivalurile precum Untold și Neversea, acestea ar putea rămâne anulate până la finalul verii.

Spectacolele ar putea fi reluate. Ce se întâmplă cu Untold și Neversea

Având în vedere că domeniul cultural a fost grav afectat în ultima vreme, reprezentanții acestuia cer să fie analizată situația lor si să fie luate măsuri. Astfel, membrii Guvernului au avut o discuție în acest sens, vizând sprijinirea artiștilor pe termen lung. Principalul scop este reluarea activităților de repetiție și a spectacolelor în condiții de siguranță.

„Preocuparea comună a reprezentanților Guvernului și artelor teatrale este legată de reluarea producțiilor de spectacol (repetițiilor) și a activității culturale, în condiții de siguranță sanitară atât pentru actori și personalul de suport, cât și pentru cetățeni. Astfel, într-o primă etapă, în funcție de evoluția epidemiologică, va fi analizată reluarea spectacolelor în aer liber cu respectarea normelor de protecție sanitară și de distanțare fizică.”, arată un comunicat emis de Executiv.

Astfel, Guvernul ia în calcul reluarea spectacolelor de la 15 iunie. Vor fi respectate, însă, măsuri preventive precum distanțarea socială, purtarea măștilor de protecție. În această categorie de evenimente ar putea intra cele cu un număr de cel mult 400 de persoane. În ceea ce privește concertele mari precum Untold, Sunwaves, Neversea, acestea ar putea rămâne în continuare anulate, până la 31 august 2020.

La consultările cu reprezentații artelor teatrale, alături de prim-ministru au participat vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu. Aceștia au declarat că cei din domeniul cultural vor beneficia de sprijin din partea Executivului, în special în cazul cheltuielilor precum salariile.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top