Connect with us
Masca de protecție trebuie purtată și în mașină. Arafat a făcut anunțul

Sanatate

Masca de protecție trebuie purtată și în mașină. Arafat a făcut anunțul

Din 15 mai, starea de urgență a fost ridicată. Ca urmare, România a intrat în stare de alertă, care aduse numeroase schimbări. Deși unele restricții au fost ridicate sau relaxate, altele au intrat în vigoare, iar respectarea lor este obligatorie. Printre acestea, amintim: respectarea distanțării sociale în orice spații, inclusiv în parcuri, deplasarea pe baza declarației pe propria răspundere, excepție făcând în localitatea din care provine o persoană sau purtarea obligatorie a măștii de protecție în spațiile publice închise. Arafat a vorbit despre situațiile în care masca de protecție trebuie purtată chiar și în mașină.

Masca de protecție trebuie purtată și în mașină. Arafat a făcut anunțul

Raed Arafat a declarat că apreciază inițiativa românilor de a folosi mașinile personale în schimbul transportului în comun, deși asta înseamnă îngreunarea traficului. Alegerea de a circula cu mașina personală aduce un mare avantaj având în vedere situația actuală: reduce supraaglomerarea autobuzelor, tramvaielor sau troleibuzelor și, implicit, limitează posibilitatea de infectare.

„Faptul că oamenii au ieșit cu mașinile personale este un lucru bun, pentru că nu aglomerează transportul public în comun. Faptul că oamenii au ieșit cu mașinile personale este un lucru bun, pentru că nu aglomerează transportul public în comun, în același timp, normal că asta îngreunează circulația, dar de fiecare dată pentru fiecare chestie există un avantaj și un dezavantaj.”, a declarat Raed Arafat.

De altfel, Arafat a precizat situațiile în care oamenii sunt nevoiți să poarte masca de protecție în mașinile personale. Se știe că este permis accesul a cel mult 3 persoane într-o mașină. Dacă cele 3 persoane nu aparțin aceleiași familii și nu petrec tot timpul împreună, ele trebuie să-și acopere nasul și gura. În plus, este recomandată călătoria cu geamurile întredeschise, pentru a permite aerisirea. Aceste măsuri sunt obligatorii în cazul deplasării cu taxiul.

„Dacă iei vecinul cu tine sau dacă iei pe cineva cu care nu stai de regulă în același loc, în apartament, în casă, în mașină trebuie purtată mască. Asta întotdeauna să fie înțeles. Și în mașină trebuie purtată masca și chiar lăsate geamurile un pic deschise pentru aerisire. Este un lucru cu care este bine să se obișnuiască lumea, dacă în mașină sunt pasageri care nu stau împreună de regulă.” a spus Raed Arafat.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top