Connect with us
Taxe și impozite 2021. Unde se plătesc și cum afli cât ai de plată

Economic

Taxe și impozite 2021. Unde se plătesc și cum afli cât ai de plată

Taxe și impozite 2021. La început de an, printre obligațiile românilor se numără plata taxelor și a impozitelor. Află unde se plătesc și cum știi câți bani trebuie să pregătești pentru a-ți achita datoriile.

Taxe și impozite 2021

Impozitele si taxele locale sunt: impozitul pe clădiri și taxa pe clădiri, impozitul pe teren și taxa pe teren;
impozitul pe mijloacele de transport, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor și autorizațiilor,  taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamă și publicitate, impozitul pe spectacole, taxele speciale, sau alte taxe locale.

Mulți dintre români și-au plătit deja taxele și impozitele pe 2021 încă din primele săptămâni ale anului. Cei mai mulți s-au grăbit să achite pentru a beneficia de bonificația de 10% acordată celor care achită, în mod integral, impozitele pe locuință, mașină și teren.

Ministrul Finanțelor: ce se va întâmpla cu taxele în 2021

Partea bună este că această bonificație va fi acordată tuturor celor care-și plătesc datoriile către stat până la data de 31 martie 2021 inclusiv.

Unde se plătesc taxele și cum afli cât ai de plată

Taxele și impozitele pentru 2021 se plătesc la ghiseele administrațiilor financiare sau la casieriile direcțiilor de impozite și taxe locale.

Unele dintre aceste impozite și taxe se pot plăti și online, cu card bancar, prin ordin de plata, prin Internet Banking​ sau prin „​​Sistemul National Electronic de Plata Online cu Cardul Bancar”, la adresa www.ghiseul.ro. 

Taxe și impozite 2021. Unde se plătesc și cum afli cât ai de plată

Pe ghișeul.ro se poate plăti și fără cont, pentru cei care nu vor să publice datele lor personale.

Ce este Ghișeul.ro și cum se plătesc acolo taxele

Platforma www.ghiseul.ro este un proiect derulat de Autoritatea pentru Digitalizarea României și susținut de Asociația de Plăți Electronice din România, care oferă posibilitatea contribuabililor de a vizualiza obligațiile de plată existente și/sau de a plăti online cu cardul, parțial sau total, taxele si impozitele locale, precum și amenzile existente.

Dovada plății se primește pe e-mail în doar câteva minute de la plata efectivă.

Puteți plăti taxele și impozitele online, folosind cardul bancar, doar în cazul primăriilor care au implementat sistemul de plată online.

În cazul unor direcții de impozite și taxe locale, există posibilitatea plății​​ și la Oficiile Poștale,​​ la Oficiile CEC sau ​la oficiile altor bănci comerciale.

În cazul în care vă interesează, găsiți mai multe informații despre asta și lista completă a posibilităților de plată pe site-urile administratiilor financiare, respectiv ale direcțiilor de impozite și taxe locale.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top