Connect with us
Vacanța la hotel după 15 mai! „Doar două persoane au voie”, documentul cu propunerile de relaxare

Economic

Vacanța la hotel după 15 mai! „Doar două persoane au voie”, documentul cu propunerile de relaxare

Propunerile de relaxare ale autorităților au fost publicate astăzi și fac mare vâlvă. Documentul de 14 pagini aduce măsuri și în ceea ce privește vacanța și hotelurile. După 15 mai va fi altfel și asta deja o știm, dar cum va fi  vacanța? În documentul cu propuneri există și o serie de reglementări pentru hoteluri, operatori de turism și orice alte unități de cazare. Va fi posibilă vacanța după 15 mai, dar nu așa cum știam până acum.

Reguli după 15 mai în vacanță

Documentul în formă de propunere reglementează cum va fi vacanța la hotel, pensiuni și orice altă unitate de cazare. În primul rând fiecare cameră de hotel trebuie dezinfectată cu biocide după fiecare client.

La receție este obligatoriu să existe dezinfectanți, iar cei care se cazează trebuie să poarte mască și mănuși. În liftul hotelurilor documentul de propuneri de relaxare a măsurilor după 15 mai prevede ca maxim 2 persoane să fie prezente, echipate cu măscă.

Hotelurile sunt obligate conform documentului să informeze clienții despre măsurile de igienă. Acestea trebuie să marcheze prin afișe vizibile, indicații despre:

  • Spălarea regulă a mâinilor timp de 20 de secunde
  • Evitarea contactului mâinilor cu ochii sau gura înainte să fie dezinfectate
  • Distanțarea socială trebuie păstrate prin marcaje specifice
  • Personalul hotelerier trebuie să asigure respectarea regulamentului, la lifturi, recepție sau persoane aflate într-o cameră

Vancața la mare sau la munte după 15 mai posibilă doar în 2

Vancanța la mare poate este în visele tuturor, la fel și la munte pentru iubitorii de aventuri montane. Ce trebuie să știți că este permisă cazarea într-o cameră a maxim 2 persoane. Dacă aveți copii aceștia pot fi cazați cu dumneavoastră.

Vancața cu gașca de prieteni după relaxarea măsurilor din 15 mai este posibilă, dar în camere de hotel diferite, fară posibilitatea ca acestia să se viziteze în ineriorul unității de cazare.

Ce va trebui să găsiți la receție după 15 mai?

  • Dezinfectant/șervețele   cu   efect   antibacterian   pentru   curățarea   suprafețelor (șervețele).
  • Măști pentru față/ochi (separate sau combinate, scut facial, ochelari de protecție). Trebuie menționat că măștile faciale de unică folosință pot fi utilizate o singură dată (consultați Recomandările privind utilizarea măștii).
  • Mănuși (de unică folosință)
  • Șorț de protecție (de unică folosință)
  • Halat medical lung, cu mâneci lungi
  • Sac de unică folosință pentru deșeuri (pericol biologic)

Pe larg despre măsurile sub formă de propunere care reglemetează vacanțele noastre în România aici.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top