Connect with us
Bacalaureat 2020 Calendar și regulament. Calendar BAC și sesiunea a doua

Educatie

Bacalaureat 2020 Calendar și regulament. Calendar BAC și sesiunea a doua

Bacalaureat 2020 a fost foarte multă vreme sub semnul întrebării din cauza situației generale din România. Și examenul de BAC 2020 se va da, dar în codiții speciale, cu un număr limitat de elevi prezenți în sală și cu măsuri stricte de protecție. Examenul de BAC de anul acesta va fi cu totul diferit față de alți ani, în condițiile în care în sălile de examen pot fi maxim 10 elevi. Despre sesiunea a doua de BAC există foarte puține informații, iar părinții sunt extrem de îngrijorați.

Sunt peste 187 mii de elevi în clase terminale, care susțin examenul de Bacalaureat 2020

Peste 187 de mii de elevi susțin anul acesta examenul de bacalaureat din clasele a douăsprezecea și  treisprezecea, în cazul școlilor profesionale. Regulamentul este complet nou față de alți ani pentru că Institutul de Sănătate Publică a limitat numărul elevilor care poate fi prezent într-o sala de examen la zece.

Dacă anul trecut se stabileau anumite centre de examen și toate clasele din respectiva unitate școlară găzduia elevii care susțin BAC-ul acum este aproape imposibil ca elevii care au fost în aceeași clasă să susțină Bacalaureatul la aceeași unitate. Sunt necesare peste 18700 de săli de clase în care examenul să poată fi susținut.

De asemenea având în vedere că s-a introdus monitorizarea video-audio este necesară și suplimentarea echipamentelor tehnice care să supravegheze examenul.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2020

22 iunie 2020 – Limba și literatura română – proba Ea) – examen scris
23 iunie 2020 – Limba și literatura maternă – proba Eb) – examen scris
24 iunie 2020 – Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris

Distanțarea socială obligă separarea elevilor, dar și mărirea numărului mare de profesori care vor trebui să supravegheze sălile de examen. Dacă până acum puteau fi prezenți chiar și peste 30 de elevi într-o sală de examen de BAC, limitarea la zece elevi ar putea fi sub sarcina unui singur profesor, care, desigur să nu fie de aceeași materie pe care elevul o susține în ziua de examen.

Conform edu.ro, în localitățile în care nu este posibil să fie susținut examenul de bacalaureat într-o singură unitate, elevii vor fi repartizați în cele mai apropiate unități de învătământ, inclusiv școlile gimnaziale.

Sesiunea a a doua de BAC

Elevii care rămân corijenți sau pică la prima sesiune de Bacalaureat ar putea susține examenul de BAC în sesiunea a doua, despre care nu s-a stabilit ca până acum de un calendar și nici de o procedură ce ar urma să afie aplicată la toamnă.

În conformitate cu actuala legislație a educației, unitățile școlare sunt obligate să acorde elevilor posibilitatea să fie reevaluați în  a doua sesiune de Bacalaureat 2020, dar dat fiind faptul că starea de alertă modifică aproape orice lege sau poate elimina acest lucru dacă este considerat periculos, rămâne decât să așteptăm ca Miniserul Educației să vină cu precizări în acest sens.

Elevii pot consulta site-ul Ministerului Educației pentru a fi la curent cu schimbările referitoare la Bacalaureat, dar menționăm ca siteul destinat acestui examen este încă neactualizat deși mai este foarte puțin până când startl examenul este dat.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

2 Comments

2 Comments

  1. goe

    2020-05-13T13:41:41+03:00 at 13:41

    De ce e imposibil sa incapa toti elevii in liceul lor?
    Doar clasa a 12-a da examen, nu si 9-11. Plus ca unele au si gimnaziu (chiar daca in contraschimb)
    Clar or sa trebuiasca mai multe centre ca inainte aduceau si de la alte licee, cred.

    • Adrian Vrauko

      2020-05-13T13:51:57+03:00 at 13:51

      Sunt unele licee mai mici, care nu au un numar suficient de clase si nu pot respecta distantarea socială.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top