Connect with us
Când revin elevii la școală. Cât durează alegerile locale 2020, instituțiile de învățământ vor fi închise. Calendar complet

Educatie

Când revin elevii la școală. Cât durează alegerile locale 2020, instituțiile de învățământ vor fi închise. Calendar complet

Pandemia continuă să reprezinte o amenințare, deși am revenit treptat la obiceiurile de dinainte de criza sanitară. Trebuie să respectăm mai multe reguli de prevenire a îmbolnăvirii și stresul ne urmărește mereu. Unele dintre cele mai controversate subiecte ale momentului sunt deschiderea noului an școlar, care a avut loc în urmă cu o săptămână, precum și alegerile locale de la 27 septembrie. Acestea se află într-o strânsă legătură, mai ales că desfășurarea alegerilor afectează cursurile elevilor. Află când vor reveni elevi la școală și în ce zile vor sta acasă.

Când vor lipsi elevii de la școală

Școala a început la data de 14 septembrie. Astfel, majoritatea elevilor s-au reîntors în bănci, după ce fiecare unitate școlară a decis în ce scenariu se regăsește. Astfel, cei din scenariul verde vor merge zi de zi la școală, iar cei din scenariul galben vor susține orele atât în regim fizi, cât și online. Cu toate acestea, la școală vor trebui respectate mai multe măsuri de prevenire a infectării cu noul virus, precum purtarea măștii de protecție, distanțarea socială sau reguli de igienă.

Cât despre alegerile locale, acestea se vor desfășura la 27 septembrie. Și aici, toți participanții vor trebui să respecte mai multe măsuri pentru a se asigura că scrutinul se desfășoară în siguranță. În plus, mai multe unități de învățământ se vor transform în secţii de votare la sfârșitul acestei săptămâni, ceea ce înseamnă că elevii vor avea parte de o mică vacanță, respectiv câteva zile libere. În ultima zi școlară din această săptămână, elevii vor sta acasă pentru ca sălile de curs să fie pregătite pentru vot. Mai mult, luni și marți, elevii vor avea din nou liber, deoarece este nevoie de dezinfecția locurilor în acre au avut loc votările.

În Municipiul București, vacanța de alegeri va începe încă din data de 24 și se va sfârși pe 29 septembrie, așa cum a decis Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență. Suspendarea înseamnă doar întreruperea orelor în format fizic, deoarece cursurile vor avea continuitate în mediul online, acolo unde dascălii se vor asigura că lucrurile vor decurge așa cum trebuie. În plus, premierul a explicat că în cursul acestei zile se va stabili exact câte zile libere vor avea elevii, căci pregătirea claselor după alegeri ar putea dura doar o zi.

„Şcoala se va desfăşura online, o zi, două, vedem, hotărâm în cursul zilei de luni, înainte de vot şi după vot, pentru a permite dezinfectarea sălilor de clasă care vor fi localuri pentru secţiile de votare. Doar atât. Nu se vor suspenda, ci se vor ţine orele online în sălile respective, astfel încât să se asigure dezinfecţia şi pregătirea claselor pentru primirea elevilor”, a afirmat premierul Ludovic Orban.

Și Ministrul Educației, Monica Anisie a confirmat că se vor desfășura cursuri online.

“Chiar dacă se închid şi se suspendă cursurile fizic, orele vor continua online. La nivel național se vor închide toate unitățile de învățământ vineri, luni și marți în vederea desfăşurării alegerilor. Luni dimineaţa va avea loc o consultare cu asociaţiile comunelor, oraşelor şi municipiilor şi uniunea consiliilor judeţene cu Ministerul Educaţiei prin care să stabilim dacă se vor închide şi vineri, în funcţie de localităţile şi şcolile în care se desfăşoară procesul educaţional”, a spus Monica Anisie.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top