Connect with us
Ce se întâmplă cu școala din toamnă. Anunțul făcut de Raluca Turcan

Educatie

Ce se întâmplă cu școala din toamnă. Anunțul făcut de Raluca Turcan

Raluca Turcan a vorbit recent despre modul în care se va desfășura școala din toamnă, în contextul pandemiei de coronavirus. Vicepremierul României susține că coala s-ar putea desfășura în regim hibrid, alternând orele de curs la unitățile de învățământ cu lecțiile online.

Ce se întâmplă cu școala din toamnă. Anunțul făcut de Raluca Turcan

Vicepremierul susține cp deși cu toții ne dorim ca școala să înceapă din toamnă în condiții normale, există șanse ca anumite măsuri de protecție să fie impuse în continuare. Astfel ea a sugerat că toate cursurile ar putea fi susținute în regim hibrid. Acest regim ar presupune 50% școală fizică și 50% școala online. Pentru a putea fi implimentat ar trebui ca majoritatea elevilor din mediul rural să aibă acces la internet și tehnologie.

Probleme mari ar fi și în mediul urban, unde sunt foarte mulți elevi și cererea pentru grădinițe și școli este foarte mare. Autoritățile fac în aceste zone o analiză temeinică pentru a găsi cea mai bună soluție din septembrie.

„Ne dorim școala în condiții normale, însă suntem pregătiți și cu măsuri pentru școala în condiții dificile.

Avem planuri de măsuri propuse de asociația părinților, de la Ministerul Educației și de la INSP.  Toate planurile vor fi puse cap la cap și vor urmări – dacă vom ajunge să avem învățământ online, acoperirea învățământului online să fie mai mare – acoperire teritorială și existența de tehnologie, să existe conținut online, calitatea predării mai bună, pregătirea profesorilor pentru această predare, să fie pregătită infrastructura școlară care să permită reducerea numărului de elevi. Este o problemă uriașă în mediul urban, unde e o aglomerare foarte mare. Clasele au în jur de 32, 36 de elevi. Cererea e foarte mare pentru un loc la grădiniță și aici se face o analiză temeinică.

Un sistem hibrid – 50% școală fizică 50% școală online – a apărut ca propunere din partea instituțiilor educaționale, al asociațiilor de părinți, dar un sistem hibrid presupune ca și zonele dezavantajate să fie acoperire cu net, să existe tehnologie și profesorii să știe să predea, copiii să fie sprijiniți de părinți”, a declarat Raluca Turcan la Digi24.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

2 Comments

2 Comments

  1. Dorina

    2020-07-12T00:29:34+03:00 at 0:29

    Sa creada ea!
    O sa platească dublu profesorii?

  2. anonim

    2020-07-11T23:41:48+03:00 at 23:41

    normal la scoala o sa fie la ore in clase nu online

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top