Connect with us
Bulgaria reintroduce restricțiile. Se închid toate barurile și cluburile de noapte

Externe

Bulgaria reintroduce restricțiile. Se închid toate barurile și cluburile de noapte

Deși pandemia nu a trecut și omenirea este în continuarea în pericol, statele au început să se relaxeze și au ridicat restricțiile. În ultima perioadă, mai multe țări au suferit schimbări majore în ceea ce privește numărul de infectări de după etapele de relaxare, având loc o explozie de cazuri de coronavirus după ce oamenii au început să ia din nou contact, să intre în aglomerații și să petreacă mult timp în societate. La fel s-a întâmplat și în Bulgaria, unde autoritățile u decis să reintroducă măsuri de restricție, pentru a evita o eventuală tragedie.

Bulgaria reintroduce restricțiile. Se închid toate barurile și cluburile de noapte

Bulgaria a ajuns într-o situație dificilă, mai ales după ridicarea restricțiilor și deschiderea sezonului estival. Astfel, numărul infectărilor s-a mărit considerabil, depășind punctul critic de 200 de cazuri pe zi, ceea ce le determină pe autorități să reinstaureze măsurile stricte de prevenire a îmbolnăvirii din cauza coronavirusului, așa cum au specificat anterior. În acest context, ministrul Sănătății, Kiril Ananiev, a anunțat că lucrurile nu se vor îmbunătăți, existând chiar riscul de a urma o creștere masivă.

„Analiza pe care am făcut-o în ultimele 10 zile arată că numărul de purtători ai coronavirusului este în creștere și a trecut punctul critic de 200 de persoane. După cum am promis, dacă vom atinge acest nivel de infecție, va trebui să restabilim unele dintre măsurile folosite până acum. Această analiză a arătat că în zilele următoare nu ne așteptăm la o scădere a numărului de noi purtători de coronavirus, poate exista chiar o tendință de creștere nouă.”, a avertizat Ananiev.

Astfel, competițiile sportive se vor desfășura din nou fără spectatori; barurile și cluburile de noapte vor fi închise, pentru a fi evitate aglomerația și contactul direct între persoane. La fel se va întâmpla și cu restaurantele, rămânând deschise doar cele în aer liber, putând fi folosită doar jumătate din capacitatea lor pentru a asigura distanțarea socială, de 1,5 metri. Noile măsuri interzic, de asemenea, sărbătorile de grup, cum ar fi nunțile sau petrecerile cu peste 30 de persoane, indiferent dacă sunt în aer liber sau în interior.

Premierul Borisov a declarat că decizia închiderii cluburilor de noapte a fost o urmare a protestelor care au avut loc în Bulgaria, alimentate de președintele Radaev. Acolo, oamenii nu au purtat măști de protecție, nu au respectat nicio măsură preventivă și totul s-a desfășurat haotic.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top