Connect with us
Ce se va întâmpla cu școlile. Elevii se pregătesc pentru scenariul roșu

Educatie

Ce se va întâmpla cu școlile. Elevii se pregătesc pentru scenariul roșu

În acest context epidemiologic, toată lumea se întreabă ce se va întâmpla cu școlile din România. S-au închis restaurantele, cafenelele, sălile de spectacol, și toți ochii sunt ațintiți spre autorități, în speranța că nu vor urma și școlile. Autoritățile au declarat că nu se pune problema, dar un cuvânt are de spus și Consiliul Național al Elevilor.

Ce se întâmplă cu școlile

Școlile rămân deschise în continuare. Autoritățile nu au anunțat noi restricții în această direcție, însă Consiliul Național al Elevilor spune că scenariul roșu, adică al educației exclusiv online, pare din ce în ce mai probabil.

Creșterea numărului de persoane infectate cu noul virus îngrijorează pe toată lumea și a adus mai multe restricții în țară. Elevii se tem că vor reveni complet la scenariul roșu, cel în care școala se face exclusiv online.

Președintele Consiliului Național al Elevilor a făcut apel la autorități, să ia toate măsurile care se impun pentru a garanta faptul că tranziția la educația exclusiv online poate fi făcută oricând, dacă va fi nevoie.

Rareș Voicu a declarat, prin intermediul unui comunicat, că sănătatea elevilor și a profesorilor trebuie să aibă prioritate.

„Acesta e momentul pe care toţi îl anticipam cu teamă: creşterea rapidă, incontrolabilă, a numărului de cazuri şi apariţia acestora inclusiv în unităţile de învăţământ. Facem apel la autorităţi, cu precădere la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, la primari şi la directorii unităţilor de învăţământ, să ia toate măsurile care se impun pentru a garanta faptul că tranziţia la educaţia exclusiv online poate fi făcută oricând, dacă va fi nevoie”, a declarat președintele CNE.

E drept că este o perioadă grea și pentru sistemul de învățământ. Școlile funcționează după 3 scenarii, astfel că sunt elevi care participă fizic la ore, în școli, elevi care învață de acasă, din fața calculatorului, și elevi care fac cursuri în sistem hibrid.

În cel mai rău caz, dacă situația se va înrăutăți și autoritățile vor decide că școlile trebuie să se închidă, toți elevii vor face ore online, de acasă.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top