Connect with us
Elevii protestează astăzi în fața Guvernului

Educatie

Elevii protestează astăzi în fața Guvernului! Ce se întâmplă cu școala din toamnă?

Astăzi, 3 august, elevii organizează un protest în fața Guvernului. Cu doar o lună înainte de începerea anului școlar, elevii își strigă nemulțumirea în fața autorităților. Eu vor să știe cum anume se vor desfășura orele din toamnă.

Elevii protestează astăzi în fața Guvernului

Mai este doar o lună până la începerea unui nou an școlar, iar elevii protestează în fața Guvernului. Nemulțumirea lor are legătură directă cu incertitudinea care planează asupra modului de desfășurare a cursurilor în pandemie.

Reprezentanții elevilor susțin că această incertitudine induce o stare de panică în rândul școlarilor, dar și al părinților. Copiii vor să știe dacă vor merge la școală, cum se vor face orele și ce trebuie să pregătească ei pentru acest nou început.

„Într-o lună începe anul şcolar şi noi nu ştim nimic despre cum se va desfăşura, iar asta induce o panică în rândul elevilor şi părinţilor, pentru că toţi vrem să ştim dacă elevii vor merge la şcoală, dacă trebuie să ne pregătim cu resurse educaţionale.

Este important să ştim că în acest moment nu li se pot asigura tuturor elevilor condiţiile pentru desfăşurarea orelor în format fizic”, a declarat Alex Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Elevilor Bucureşti şi Ilfov, la Antena 3.

Amintim că autoritățile discută despre trei scenarii de desfășurarea a orelor de curs – școală normală, școală online, sau variantă mixtă. Președintele Klaus Iohannis a afirmat că școala nu va începe în condiții normale, pentru că pandemia nu va trece până în luna septembrie. Astfel, cel mai probabil va fi aleasă varianta online, sau varianta mixtă. Pentru varianta exclusiv online, este nevoie de resurse din partea elevilor. Ei au nevoie de tablete ca să lucreze de acasă și să participe la ore în spațiul virtual.

În condițiile în care foarte mulți elevi din țară nu dispun de tablete și nu au acces la internet, școala online va fi o reală problemă.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top