Connect with us
Elevii se întorc la școală în plin scenariu roșu! Anunțul făcut de Monica Anisie

Educatie

Elevii se întorc la școală în plin scenariu roșu! Anunțul făcut de Monica Anisie

Situația din România este din ce în ce mai dificilă și schimbările nu ezită să apară în mai multe domenii. După ce semestrul al doilea s-a desfășurat în regim online din cauza pandemiei, multe școli din țara noastră s-au întors la acest mod de predare din nou, deoarece lucrurile au scăpat de sub control în anumite localități din țară. Cu toate că în multe zone rata de incidență este una mare, autoritățile plănuiesc deschiderea școlilor. Elevii s-ar putea întoarce în bănci indiferent de situație. Și Monica Anisie a făcut un anunț în acest sens.

Elevii s-ar putea întoarce în bănci, indiferent de circumstanțe

Conform unor surse surse din Ministerul Educației și surse politice, care au făcut declarații pentru Edupedu.ro, Autoritățile analizează redeschiderea graduală a grădinițelor și a școlilor, cu începere de la clasele mici, fără a se ține cont de rata de incidență a infectării cu noul coronavirus. Pentru început, se vor deschide grădinițele și învățământul primar, inclusiv clasa pregătitoare. Sursele au declarat că autoritățile lucrează la mai multe scenarii, care implică deschiderea școlilor în toată țara.

În același context, Monica Anisie a vorbit despre deschiderea școlilor și a declarat că se ia în considerare revenirea în bănci doar a elevilor din clase terminale. Ministrul Educației nu a specificat exact când va avea loc această revenire, însă este posibil să fie vorba despre perioada de dinainte de examene. Astfel, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor reveni la școală fizic pentru a se pregăti  în vederea susținerii Evaluării Naționale și a Bacalaureatului. Având în vedere că o astfel de situație a mai avut loc și la sfârșitul anului școlar care a trecut, nu este o noutate pentru români.

„Așa cum am procedat și în primăvară, am redeschis unitățile de învățământ pentru două săptămâni, tocmai pentru a da posibilitatea copiilor să revină în spațiul școlii și să facă ore de pregătire cu profesorii pentru examenele naționale. Am experimentat deja acest lucru și vom continua.”, a declarat ministrul Educației.

Monia Anisie a mers și în județul Teleorman, acolo unde toate școlile au fost închise din cauza numărului crescut de cazuri de coronavirus. Ministrul a evitat să vorbească clar despre redeschiderea școlilor indiferent de situație, explicând că principalul scop este siguranța elevilor și a personalului din instituțiile de învățământ.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top