Connect with us
Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră despre redeschiderea școlilor

Educatie

Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră despre redeschiderea școlilor

Școlile nu se redeschid până nu scade numărul de infectări cu noul virus. Declarația vine din partea Ministrului Sănătății în contextul în care s-a vehiculat că autoritățile din Capitală iau în calcul deschiderea graduală a școlilor.

Nelu Tătaru despre redeschiderea școlilor

Elevii vor reveni la școală numai dacă se va înregistra o scădere a numărului de infectări cu noul virus. Anunțul a fost făcut astăzi de către Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății. Acesta a spus că la nivelul Ministerului Educație se face o analiză permanentă a situației epidemiologice în vederea luării unor noi măsuri.

Potrivit centralizării de la nivelul Ministerului Educației, în prezent peste un milion de elevi și preșcolari stau acasă și învață din fața monitoarelor, ori a tabletelor.

Ministrul Sănătății a adus în discuție situația din Sibiu, unde există un indice de incidență de peste 6 cazuri la mia de locuitori. Tătaru spune că s-au făcut propuneri pe care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență le va evalua și vor acționa în consecință.

Nelu Tătaru a  recomandat reevaluarea transportului în comun în orele de vârf cu suplimentarea mijloacelor de transport, reanalizarea flextime-ului, telemunca, terasele, reevaluarea parcurilor pe timp de noapte, a spațiilor de joacă și servirea mesei în mall, doar prepararea hranei în cantină și servirea în regim de takeaway.

De asemenea, acesta a declarat că a recomandat închiderea târgurilor și a oboarelor din Sibiu.

Marți, 3 noiembrie 2020, șeful statului, Klaus Iohannis a declarat că în acest moment nu există motive pentru impunerea unei stări de urgență.

„Nu avem acum motive să impunem stare de urgenţă şi evident în acelaşi timp avem toate motivele să introducem restricţii ca să domolim extinderea pandemiei. Măsurile pe care le luăm sunt măsurile care sunt recomandate de experţi, pentru a ţine răspândirea pandemiei sub control”, a declarat șeful statului într-o conferință de presă organizată la Palatul Cotroceni.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top