Connect with us
Guvernul anunță transportul gratuit pentru elevi. Decizii de ultimă oră

Educatie

Guvernul anunță transportul gratuit pentru elevi. Decizii de ultimă oră

Astăzi a avut loc o ședintă la Palatul Victoria între miniștrii Marcel Vela, Raluca Turcan și Virgil Popescu. Aceștia au anunțat măsurile adoptate de Guvern pe toate planurile economice, inclusiv pe cel al educației. Află mai multe detalii în rândurile de mai jos.

Guvernul anunță transportul gratuit pentru elevi. Decizii de ultimă oră

Marcel Vela a anunțat că se va modifica OUG 21/2004 și OUG 1/2014 printr-o Ordonanță de Urgență. Astfel s-a schimbat definirea stării de alertă. De astăzi, când expiră starea de urgență, vom intra în starea de alertă.

În ceea ce privește educația, Ludovic Orban a anunțat următoarele modificări: elevii primesc transport gratuit. Prin OUG s-a hotărât că operatorii de transport trebuie să le asigure transport gratuit elevilor. Dacă nu o vor face vor fi sancționați cu încetarea contractului.

Sute de mii de copii care au fost discriminați până acum au primit un mic ajutor. Licențele de transport au fost prelungite, iar „CJ-urile preiau aceste licențe cu operatorii de transport.”

Alte măsuri ce privesc:

  • domeniul fiscal – asociațiile și fundațiile ce cumpără medicamente, echipamentele de protecție vor fi scutite de TVA dacă bunurile vor fi folosite în lupta anti virus sau vor fi donate unor entități ce le folosesc în acest scop.
  • domeniul cultural –  Guvernul a introdus reglementăi care să susțină industria spectacolelor. Oamenii vor putea refolosi biletele deja cumpărate. Dacă biletele nu vor fi utilizate în termen de un an, banii vor fi returnați. În industria evenimentelor, veniturile impozabile vor fi plătite când vor realiza venituri.
  •  domeniul economic – sunt interzise deconectările de la rețelele de utilități.
  • domeniul protecției sociale – se vor acorda zile libere plătite părinților care vor sta cu copiii până la data de 12 iunie 2020.

Astăzi starea de urgență va înceta și va intra în vigoare starea de alertă. Prin intermediul stării de alertă, românii vor experimenta o relaxare a restricțiilor impuse pe timp de pandemie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top