Connect with us
Klaus Iohannis a anunțat când începe școala! Vești bune pentru elevi

Educatie

Klaus Iohannis a anunțat când începe școala! Vești bune pentru elevi

Parinții și elevii află astăzi când începe școala! Klaus Iohannis a făcut declarații importante cu privire la începere a cursurilor. Președintele României a anunțat că școala va începe în data de 14 septembrie. El a mai adăugat că majoritatea copiilor vor merge fizic la școală, însă existe mai multe scenarii pe care autoritățile le-ar putea lua în considerare, în funcție de cum evoluează pandemia de coronavirus în țara noastră.

Klaus Iohannis a anunțat când începe școala! Vești bune pentru elevi

Președintele a lămurit situația cu privire la începerea școlii și a declarat că elevii vor începe cursurile în data de 14 septembrie. Cursurile în incinta școlilor vor începe pentru majoritatea elevilor  în septembrie și în funcție de cum evoluează pandemia, autoritățile au făcut mai multe scenarii.

„Tema discuției a fost începerea anului școlar, situația învățământului și măsuri specifice în vremuri de pandemie. Am tras câteva concluzii, am luat decizii.

Pe 14 septembrie începe noul an școlar pre-universitar. Majoritatea elevilor vor merge efectiv fizic la școală.

Avem trei scenarii: scenariul verde în care în localitatea respectivă e mai puțin de o persoană detectată cu Covid-19. Scenariul 2 e scenariul galben, între 1-3 persoane detectate în medie zilnică în ultimele 14 zile, scenariul 3 – media ultimelor zile au apărut mai mult de 3 bolnavi noi în localitate.

Decizia de funcționare a școlii va fi luată la nivel local. În funcție de situația locală se va decide dacă va funcționa după scenariul 1 – verde, 2 -galben sau 3 – roșu. Scenariul roșu înseamnă că școala se închide de tot.

Decizia se descentralizează, se ține cont de situația din localitate și școală, în funcție de asta vom avea o decizie corectă pentru fiecare unitate școlară în parte. Scenariul galben înseamnă că grădinițele merg la școală, clasele 8 și 12 merg la școală, restul claselor în funcție de decizia școlii o parte merg la școală, o parte nu, ca să facă loc pentru distanțare.” , a declarat președintele.

Deciziile se vor lua la nivel de județ

Președintele a ținut să menționeze că pune accent pe sănătatea și siguranța elevilor, iar învățământul online va veni în completare acolo unde nu se poate practica învățământul în cadrul școlii. Deciziile vor fi luate la nivel de județ.

El a precizat că majoritatea localităților din România intră pe scenariul verde, doar câteva sute se încadrează la acest moment în scenariul galben și numai 50 de localități care s-ar încadra azi în scenariul roșu. Capitala se încadrează la scenariul verde, având în vedere numărul mare de locuitori. În mod evident, situația se poate schimba până în data de 14 septembrie, când începe școala.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

1 Comment

1 Comment

  1. Popa Ghiță Cătănuță

    2020-08-10T15:56:36+03:00 at 15:56

    NU PREȘEDINTELE TREBUIE SA ANUNTE CAND SI CUM INCEPE SCOALA! NU SUNTEM TZARA AFRICANA, UNDE PRESEDINTELE ANUNTA SI CE FARMACIST A NUMIT LA O FARMACIE OARECARE. CE PAZESC CONSILIERII PREZIDENȚIALI?
    ACEST ANUNT SI INFORMARE TREBUIA FACUT DE GUVERN, CARE ESTE ADMINISTRATORUL TZARII SI CARE HOTARASTE EXECUTAREA LEGILOR CONSTITUTIONALE.
    PRESEDINTELE TREBUIE SA INFORMEZE TZARA DESPRE CE DISCUTA EL LA UE, CE POZIȚIE ARE EL PENTRU POLITICA EXTERNA A ROMANIEI, DESPRE CUM APARA EL DREPTURILE ROMANIEI PE PLAN INTERNATIONAL. ANUNȚUL CU SCOALA ESTE ATRIBUTUL DOAMNEI MINISTRU ANISIE SI NU AL PRESEDINTELUI ROMANIEI CARE ARE MARE PLACERE SA SE SUBSTITUIE GUVERNUI.
    Daca ii place sa guverneze, atunci sa își dea demisia de la președenție și să facă schimb de posturi cu Orban. Că asta salivează după tronul tzarii, dar mai întâi are nevoie de bugetul tzarii ca a sărăcit decand tot a somat fără niciun venit.
    Trai nineaca, trai pi vătrai!
    Cu un popor prostovanit nu ai ce face! Trebuie să aștepți până se deșteaptă.
    Hai, deșteptarea!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top