Connect with us
DOCUMENT Declaraţie pe propria răspundere părinţi

Educatie

În a doua parte a lunii august aflăm ce se va întâmpla cu școlile

Decizia în ce privește noul an școlar va fi luat în a doua jumătate a lunii august. Anunțul a fost făcut ieri, la Galați, de către Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. El a pomenit, din nou, despre existența mai multor scenarii cu privire la deschiderea noului an școlar.

În a doua parte a lunii august aflăm ce se va întâmpla cu școlile

Prezent la Galați, la inaugurarea unui dispensar, Ministrul Sănătății a declarat că o decizie clară în privința școlilor va fi luată în a doua jumătate a lunii august. Atunci, spune Nelu Tătaru, se va ști dacă este sau nu oportună revenirea elevilor în școli.

Până atunci, nici profesorii și nici elevii nu vor ști ce se va întâmpla din toamnă.

„Sunt mai multe scenarii. A doua parte a lunii august ne va spune dacă este oportună revenirea elevilor la şcoală. Noi sperăm să fie oportună, în condiţiile în care situaţia va fi favorabilă. Dar repet, nu ţine doar de noi. Planuri sunt, avem măsuri sanitare şi pentru desfăşurarea procesului de învăţământ. În a doua jumătate a lunii august vor afla dascălii şi elevii ce decizie se va lua”, a spus Nelu Tătaru, potrivit Agerpres.

La acest moment planează o incertitudine totală în ceea ce privește desfășurarea noului an școlar. Cel puțin pentru elevi, totul este o nebuloasă. Ei nu știu dacă vor face orele ca și până acum, în bănci, sau dacă vor sta acasă în fața tabletelor.

Autoritățile au declarat că au în vedere mai multe scenarii, dar că alegerea unuia ține de contextul epidemiologic în care ne vom afla. Președintele Iohannis spunea în urmă cu câteva zile că școala nu va începe în condiții normale, pentru că pandemia de coronavirus nu va trece până în septembrie.

S-a vorbit mult despre un scenariu mixt, cu școală normală și școală online, însă rămâne problema elevilor din medii defavorizate, care nu au tablete și nici măcar acces la internet.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top