Connect with us
Nelu Tătaru, avertisment pentru toți românii: „Dacă unii vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge și la starea de urgență!”

Social

Nelu Tătaru, avertisment pentru toți românii: „Dacă unii vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge și la starea de urgență!”

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate, s-au întors la locurile de muncă și au acces la mall-uri. De altfel, terasele și alte spații publice au fost deschide, iar activitatea turistică a fost reluată. Drept urmare, în ultima perioadă s-a remarcat o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate, ceea ce este îngrijorător, mai ales că în ultimele zile au fost înregistrate peste 1000 de cazuri. În acest context, Nelu Tătaru le-a transmis românilor că situația este una dificilă și că starea de urgență va fi reimpusă dacă oamenii chiar își doresc și continuă să fie neglijenți.

Nelu Tătaru, avertisment pentru toți românii: „Dacă unii vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge și la starea de urgență!”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit joi seară despre posibilitatea instaurării stării de urgență în România. Acesta a avertizat că starea de urgență poate fi reintrodusă în România dacă oamenii continuă să neglijeze responsabilitățile pe care le au în lupta cu pandemia și nu te mobilizează pentru a evita o eventuală tragedie, precum în Italia sau Spania sau revenirea la restricțiile anterioare.

Totuși, Nelu Tătaru consideră că situația nu este scăpată de sub control și încă mai sunt șanse ca în două-trei săptămâni curba infectărilor să se stabilizeze și apoi să înceapă să coboare. Pentru aceasta, toți trebuie să facem un efort și să respectăm regulile impuse de autorități, menite să prevină răspândirea virusului. Cât despre carantină, cesta a explicat că va fi impusă doar acolo unde este nevoie și sunt îndeplinite anumite condiții.

„Carantina o să o putem da la diverse localități când întrunesc niște criterii și avem o transmitere comunitară accentuată. Deocamdată, nu cred că ajungem la starea de urgență, dar dacă unii dintre noi vor încerca și vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge la acea stare de urgență! Mulți dintre noi trebuie să respecte niște reguli, altfel vom ajunge la suprapopularea sistemului medical și la acele imagini din Italia și Spania.” – a spus Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru a explicat că ceea ce trăim acum este rezultatul inconștienței noastre. El susține că oamenii au uitat de toată perioada petrecută în casă, de toate eforturile făcute atât de ei, cât și de autorități și refuză să înțeleagă gravitatea situației și pericolul pe care îl prezintă nemilosul coronavirus pentru populație. De altfel, dacă lucrurile nu se îmbunătățesc, sistemul medical va fi sufocat.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top