Connect with us
Monica Anisie, oficial: Se închid școlile de marți 20 octombrie, luni se face școală

Educatie

Monica Anisie, oficial: Se închid școlile de marți 20 octombrie, luni se face școală

Monica Anisie, Ministrul Educației a intervenit la DIGI24 pentru a clarifica situația referitoare la închiderea școlilor. Acestea a declarat că cel mai probabil de marți porțile școlilor vor fi închise, iar copiii vor trece în sistemul online de învățare. Ministrul asigurat că toți elevii ar avea acum acces la tehnologia necesară pentru a putea face școala online.

UPDATE – Ludovic Orban, premierul României a declarat la Digi 24 că școlile se vor închide de marți 20 octombrie, dar luni 19 octombrie elevii vor merge la școală. Acesta a declarat că decizia va fi luată luni, de Comitetul pentru Situații de Urgență din București, iar marți copiii vor începe să învețe online, timp de 14 zile.

Decizia de închidere a școlilor a fost pasată de la o instituție la alta, dar până la urmă Ludovic Orban a clarificat situația și l-a contrazis pe prefectul Capitalei care spunea că este nevoie de 48 de ore pentru a lua o decizie.

Prefetul Capitalei despre închiderea școlilor

Prefectul Capitalei a fost ceva mai vag în declarații, acesta a spus că va aștepta 48 de ore conform legii și că va lua măsura suspendării cursurilor la școală, numai dacă rata de îmbolnăvire depășete 3.4 la mia de locuitori.

Ministrul Educației, Monica Anisiei, a ținut să clarifice că guvernul a dat o ordonanță de urgență și în cazul în care școlile din București sau alte orașe se vor închide fizic pentru 14 zile, părinții au dreptul să-și ia concendiu, care este suportat de Statul Român.

Monica Anisiei spune că pentru Ministerul Educației este prioritară sănătatea elevilor și că nu este prima oară când elevii ar fi într-o situație de acest fel. Chiar dacă Bucureștiul a depășit rata legală de infectare pentru carantinare, școlile rămân deschise luni, dar de marți cel mai probabil vor fi închise, conform declarației făcute de aceasta la Digi 24.

„In conformitate cu ordinul comun cu ministrul Sanatatii, la o rata a incidentei cumultate peste 3 la mia de locuitori, Directia de Sanatate Publica va prezenta o analiza a situatiei epidemiologice. In functie de numărul de focare existente in unitatile de invatamant, precum si a altor criterii, se poate decide ca orele să se desfăşoare in sistem online. În absenta unei astfel de decizii a Comitetului pentru Situaţii de Urgenta din Capitală, scolile vor functiona in scenariul 2 ca si pana acum.

Maine dimineata, la ora 8 am convocat la nivelul Inspectoratului Școlar al Municipiului București inspectorii școlari de sectoare și inspectorii generali adjuncți pentru a realiza planul de măsuri privind desfășurarea activităților didactice în sistem online”, a declarat Monica Anisie la România TV.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top