Connect with us
Normele pentru începerea școlii vor fi schimbate! Fără declarație pe proprie răspundere

Educatie

Normele pentru începerea școlii vor fi schimbate! Fără declarație pe proprie răspundere

Ministrul Educației a declarat că normele pentru începerea școlii vor fi schimbate și că nu va mai fi nevoie de declarație pe proprie răspundere din partea părinților. Monica Anisie a precizat că i-a cerut ministrului Sănătății să elimine obligativitatea acestei declarații.

Normele pentru începerea școlii vor fi schimbate! Fără declarație pe proprie răspundere

Părinții nu vor mai fi nevoiți să completeze declarația pe proprie răspundere când trimit copilul la școală. Ministrul Educației, Monica Anisie a declarat că îi va cere ministrului Sănătății să elimine obligativitatea declarației pe proprie răspundere.

Pe 14 septembrie, când începe școala, părinții ar fi trebuit să completeze o declarație pe proprie răspundere. Potrivit ghidului cu norme sanitare publicat în august de Ministerul Sănătății, declarația condiționa primirea copilului în colectivitate la începutul fiecărui ciclu de prezență fizică în spațiul școlar și trebuia prezentată la triajul epidemiologic, la intrarea în unitate.

În declarație, părinții trebuia să declare că, în ultimele două săptămâni, copilul nu a avut semnele specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios, că nu a fost diagnosticat cu noul virus și nu a intrat în contact cu persoane infectate.

Această declarație pe proprie răspundere nu va mai fi necesară, după cum a precizat ministrul Educației, Monica Anisie. Aceasta a declarat că i-a solicitat ministrului Sănătății Nelu Tătaru să elimine această declarație, iar el a fost de acord. De asemenea, ministrul Educației a mai precizat că astăzi, 1 septembrie, vor fi publicate normele pentru începerea școlii.

„I-am solicitat domnului ministru Tătaru să fie eliminată acea declarație pe propria răspundere din partea părintelui și acesta a fost de acord. Normele pentru începerea școlii le publicăm mâine (marți), nu vor mai cuprinde declarația pe propria răspundere”, a declarat Anisie.

Școlile își vor deschide porțile pe 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor merge fizic la școală, după cum anunța președintele Iohannis. Fiecare comandament județean pentru situații de urgență va decide, în funcție de situația epidemiologică, cum se vor desfășura cursurile în școli.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top