Connect with us
Se amână începerea școlii sau nu? Nelu Tătaru lămurește situația

Educatie

Se amână începerea școlii sau nu? Nelu Tătaru lămurește situația

Ministrul sănătății, Nelu tătaru, a anunțat că în acest moment nu se amână începerea școlii și că o decizie în acest sens este prematură deocamdată. Nici amânarea alegerilor nu se ia în considerare.

Se amână începerea școlii sau nu? Nelu Tătaru lămurește situația

Ministrul a precizat că toate scenariile luate în calcul până în acest moment, alpturi de Ministerul Educației, prevăd începerea școlii la data de 15 septembrie. În orice caz, Tătaru a precizat că este prematur să se ia o decizie la acest moment și că trebuie făcută o evaluare mai aproape de momentul respectiv.

„E prematur să gândim (amînarea școlii – n.r.). Noi avem scenarii pe care le discutăm cu Ministerul Învăţământului şi diverse organizaţii în vederea reluării anului şcolar pe 15 septembrie. În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor. Evoluţia ulterioară ne va da şi măsura unor restricţii sau a altora”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit Agerpres.

Ministrul a vorbit și despre starea de urgență după ce s-a vehiculat că aceasta ar putea intra din nou în vigoare. Nelu Tătaru a infirmat aceste zvonuri și a spus că nu este cazul să se ia o astfel de decizie drastică deocamdată. El a adăugat că situația îngrijorătoare din ultimele zile va putea fi gestionată destuld e bine după ce legea carantinării și a izolării va fi promulgată de președintele Kalus Iohannis, lucru care s-a și întâmplat astăzi.

„Nu este cazul stării de urgenţă. Noi avem focare răzleţe în anumite judeţe, dacă e să mă refer la Argeş, Braşov, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Bucureşti, în acest moment, dar sunt focare care, o dată cu ieşirea acestei legi, care a fost promulgată de preşedintelui României, apariţia în Monitorul Oficial, să le putem gestiona prin aceste mecanisme tip carantină, izolare la spital sau la domiciliu, care ne-ar da pârghiile necesare să putem stabiliza în decurs de două săptămâni această creştere„, a adăugat Nelu Tătaru.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

1 Comment

1 Comment

  1. Yvan

    2020-07-19T01:30:19+03:00 at 1:30

    Tovarășe slugărel la ce m-ai trebuie școală în colonie de sclavagism cînd la conducerea țării și în șparlament după lovitura de stat din 89 sînt 99,9% analfabeți cu diplome false la ștefan gheorghiu și țiganii, bozgori și sasalăi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top