Connect with us
Probele orale de la BAC anulate. Cu ce vor fi înlocuite

Educatie

Probele orale de la BAC anulate. Cu ce vor fi înlocuite

Guvernul a făcut un anunț de ultimă oră! Probleme orale de la BAC vor fi anulate în acest an. Se va face echivalarea cu mediile din liceu sau cu certificatele obținute până acum, conform Turcan pentru Profit.ro. Află mai multe detalii din rândurile de mai jos.

Probele orale de la BAC anulate. Cu ce vor fi înlocuite

Astăzi Guvernul a ținut o ședință în care s-a discutat susținerea examenelor de final de ciclu, inclusiv examenul de Bacalaureat. S-a discutat despre măsurile luate „astfel încât să facem faţă la organizarea examenelor și activităților pe toată perioada stării de alertă”.

Astfel s-a reglementat situația din domeniul Educației pentru a proteja elevii din ultimul an de liceu și profesorii. Conform edupedu.ro, Ordonanța de Urgență privind educația prevede anularea susținerii probelor de competențe la Bacalaureat 2020.

Anul acesta nu se vor mai ține probe orale la Bacalaureat din cauza pandemiei. Aceste probe de competențe vor fi echivalate fie cu mediile din timpul anului, fie cu certificate de limbi străine sau de informatică, acolo unde elevii le dețin.

Calendarul probelor de competențe – când ERAU programate:

  • 9 – 10 iunie 2020 – Evaluarea Competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba română – proba A
  • 11 – 12 iunie 2020 – Evaluarea Competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba maternă – proba B
  • 15 – 17 iunie 2020 – Evaluarea Competențelor digitale – proba D
  • 18 – 19 iunie 2020 – Evaluarea Competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C

Raluca Turcan a confirmat informația conform căreia probele orale de la Bacalaureat vor fi echivalate cu mediile din liceu sau cu certificate obținute la respectivele discipline, în urma unor examene specifice, conform Profit.ro.

Evaluarea Națională va începe în data de 15 iunie. Bacalaureatul va începe cu probleme scrise în data de 22 iunie. Școlile nu vor fi redeschise în timpul acestui an școlar, ci vor continua cursurile online, conform președintelui Iohannis. Elevii din anii terminali vor reveni în școală doar în perioada 2-12 iunie pentru a se pregăti pentru examene.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top