Connect with us
Se închid școlile din cauza alegerilor! Anunțul oficial al autorităților

Educatie

Se închid școlile din cauza alegerilor! Anunțul oficial al autorităților

Alegerile locale se vor desfășura, deși pandemia nu a trecut și continuă să fie o amenințare pentru oameni. Astfel, toți participanții la vot vor trebui să se supună mai multor reguli impuse de autorități cu scopul de a preveni îmbolnăvirea cu noul coronavirus. Ca în fiecare an, școlile se vor transforma în secții de vot, ceea ce înseamnă că elevii vor avea parte de mai multe zile libere. Ministrul Educației Monica Anisie a anunțat vineri, în mod oficial, că elevii nu vor merge la școală timp de trei zile, pentru ca alegerile să se desfășoare în siguranță și orele să se reia la fel de bine.

Se închid școlile înainte și după alegeri

Săptămâna viitoare vor fi organizate în România alegeri locale, iar mai multe şcoli se vor transforma în secţii de votare pe data de 27 septembrie. În aceste condiţii, autorităţile au stabilit că elevii şi profesorii vor avea trei zile libere pentru ca alegerile să fie pregătite așa cum trebuie. Astfel, Monica Anisie a anunțat că elevii nu vor merge la școală în zilele de vineri, înainte de alegeri și luni și marți, după alegerile locale.

Școlile din Capitală care găzduiesc secții de votare pentru alegerile locale din 27 septembrie vor avea cursurile suspendate în perioada 24-29 septembrie. Decizia a fost luată de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență. Această suspendare nu înseamnă că nu se vor desfășura deloc orele de curs, ci că acestea vor fi susținute în mediul online.

“Chiar dacă se închid şi se suspendă cursurile fizic, orele vor continua online. La nivel național se vor închide toate unitățile de învățământ vineri, luni și marți în vederea desfăşurării alegerilor. Luni dimineaţa va avea loc o consultare cu asociaţiile comunelor, oraşelor şi municipiilor şi uniunea consiliilor judeţene cu Ministerul Educaţiei prin care să stabilim dacă se vor închide şi vineri, în funcţie de localităţile şi şcolile în care se desfăşoară procesul educaţional”, a declarat Monica Anisie.

În același timp, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, propune închiderea școlilor având în vedere că elevii trebuie să facă față atât orelor de curs, cât și purtării măștii de protecție pe o perioadă destul de lungă, elevii fiind nevoiti. Astfel, el propune ca orele de curs să se desfășoare în mediul online până după alegerile locale, pentru a nu se confrunta și cu alte probleme în afara celor care deja i-au marcat.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top