Connect with us
3 ani de închisoare dacă nu porți masca de protecție. Despre ce țară este vorba? Mulți români petrec vacanțele acolo

Externe

3 ani de închisoare dacă nu porți masca de protecție. Despre ce țară este vorba? Mulți români petrec vacanțele acolo

Măsurile de protecție împotriva răspândirii noului virus s-au relaxat în majoritatea țărilor lumii, obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice este încă în vigoare. Într-o anumită țară din lume, autoritățile au impus o pedeapsă mai aspră ca oriunde altundeva pentru nepurtarea măștii de protecție. Astfel cetățenii care nu o vor purta primesc 3 ani de închisoare.

3 ani de închisoare dacă nu porți masca de protecție. Despre ce țară este vorba? Mulți români petrec vacanțele acolo

Țara unde nepurtarea măștii de protecție este Qatar. Aici poți merge la închisoare dacă nu porți masca de protecție, iar amenda este atât de ridicată că închisoarea sună o opțiune mai bună.

Începând cu ziua de 17 mai, Guvernul din Qatar a decis că purtarea măștii de protecție în public este obligatorie până la noi ordine. Cetățenii care sunt surprinși fără măști de protecție pot primi 3 ani de închisoare și 200.000 de riali, echivalentul a 51.000 euro amendă.

Prin intermediul acestor măsuri, Qatarul se situează în topul cele mai intransigente țări care aplică sancțiuni mari pentru cei care nu respectă legea. Autoritățile consideră că acestea sunt necesare deoarece contravenienții îi pun în pericol de moarte pe ceilalți, noul virus s-a dovedit mortal într-un număr mare de cazuri.

Qatarul a avut până acum 30.000 de cazuri de infectare cu noul virus, adică 1.1% din totalul de 2.75 de milioane de locuitori. Conform autorităților, adunările de familie din timpul postului Ramadanului sunt prilejuri noi de transmitere a virusului.

În această țară, restaurantele, sălile de cinema, centrele comerciale au fost închise. Totuși șantierele de construcții în special cele destinate construirii unui stadion pentru Cupa Mondială de fotbal din 2022 au fost menținute deschise. Se respectă regulile de distanțare fizică și se poartă obligatoriu masca din 26 aprilie.

Purtarea măștilor de protecție a devenit obligatorie în circa 50 țări. Încă un exemplu de țară care a impus pedeapsa cu închisoarea pentru cei care nu poartă măști de protecție este Marocul. Aici cetățenii surprinși fără măsura de protecție pot merge la închisoare pentru 3 luni, pe lângă o amendă de 120 euro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top