Connect with us
Cercetătorii fac progrese în dezvoltarea vaccinurilor anti COVID-19

Externe

Cercetătorii fac progrese în dezvoltarea vaccinurilor anti COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății spune că mai multe vaccinuri anti-COVID au ajuns în ultima fază de testare şi niciunul nu a eşuat până acum. Cercetătorii spun că vom vedea primele persoane vaccinate în primăvara anului viitor.

Cercetătorii fac progrese în dezvoltarea vaccinurilor anti COVID-19

Cercetătorii înregistrează progrese în dezvoltarea vaccinurilor împotriva COVID-19. O parte dintre acestea au ajuns deja în ultimele faze de testare, anunță Organizația Mondială a Sănătății. Potrivit Mediafax, când acestea vor fi finalizate, OMS va încearca să asigure o distribuţie echitabilă a lor. Până atunci, însă, este esenţial să suprimăm răspândirea virusului, a spus Mike Ryan, şeful programului de urgenţă al organizației.

Facem progrese bune. Realist vorbind, vom vedea primele persoane vaccinate în prima parte a anului viitor”, a declarat Ryan într-o conferinţă de presă.

Guvernul Statelor Unite va plăti 1,95 miliarde de dolari pentru a cumpăra 100 de milioane de doze dintr-un vaccin COVID-19 dezvoltat de Pfizer Inc şi BioNTech, dacă se va dovedi sigur şi eficient, au transmis cele două companii.

Din opt companii care sunt aproape de un vaccin, patru sunt din China. Două companii sunt din SUA, una este din Marea Britanie şi iar o altă echipă este o combinaţie între o companie americană, chineză şi germană.

Coronavirus în România

Ultimele date publicate de către Grupul de Informare Strategică arată că au fost confirmate 40.163 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.
24.663 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.693 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, au fost înregistrate 1.030 cazuri noi de persoane infectate, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 372 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

2.101 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, până ieri, 22 iulie.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top