Connect with us
Grecia a închis granițele. Cine nu are voie să mai meargă în vacanță

Externe

Grecia a închis granițele. Cine nu are voie să mai meargă în vacanță

Sezonul vacanțelor în Grecia a început. Vara a sosit, iar oamenii deja și-au ales destinațiile turistice unde își vor petrece timpul liber. Având în vedere situația cu care se confruntă omenirea, multe domenii au fost afectate, în special turismul. Cu toate acestea, mai multe state se pregătesc deja pentru sezonul estival și plănuiesc să-i primească pe turiști cât mai repede. Grecia deja și-a primit deja turiștii, însă a luat acum o decizie de ultimă oră pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus. Astfel, a închis granițele cu Serbia, existând și anumite excepții.

Grecia a închis granițele. Cine nu are voie să mai meargă în vacanță

Grecia este una dintre țările ușor afectate de coronavirus, cu mai puțin de 200 de decese. În urma unei anchete epidemiologice și pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, autoritățile au decis închiderea granițelor pentru toți cetățenii sârbi, cu excepția călătoriilor care nu pot fi amânate (profesionale, de afaceri), până pe 15 iulie și poate fi prelungită, dacă va fi cazul. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Aristotelia Peloni și confirmat de ministrul sârb de Externe, Ivica Dacic.

Serbia a declarat vineri stare de urgenţă în capitala Belgrad, după ce aici situația s-a agravat, deoarece s-a înregistrat cea mai mare creştere a cazurilor de infecţii cu noul coronavirus din aprilie.

Grecia demarat o vastă campanie promoţională destinată relansării turismului, pentru a-i liniști pe toți. Astfel, vor evita apariția unui alt val de infectări prin impunerea unor măsuri de prevenire a răspândirii virusului. Orice turist va veni în Grecia este obligat să completeze un chestionar de localize online, cu 48 de ore înainte de a intra în țară. Acesta va conține datele personale, precum ţara de origine sau ţările traversate în ultimele 15 zile. Completarea chestionarului va fi obligatorie până la data de 31 august. În acest fel, autoritățile vor stabili dacă persoana respectivă reprezintă sau nu un pericol pentru ceilalți.

După completare, turistul va primi  un cod personal QR care va fi verificat, pe telefonul său mobil sau varianta imprimată pe hârtie, la punctul de sosire. În funcţie de codul de bare, turistul va fi direcţionat spre ieşire sau spre spaţiul de testare. În cazul în care va fi în cea de-a doua situație, oamenii vor fi trimiși în carantină până la sosirea rezultatelor.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top