Connect with us
Se redeschid restaurantele. Ce măsuri vor fi impuse

Social

Se redeschid restaurantele. Ce măsuri vor fi impuse

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. Cu toate acestea, mai multe restricții au fost ridicate. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate, mulți dintre ei s-au întors la locurile de muncă și la alte activități de dinainte de pandemie.  De altfel. parcurile au fost din nou deschise, terasele și chiar piscinele și plajele. În următoarea etapă de relaxare, despre care sursele susțin că va avea loc la 9 iulie, vor fi deschise restaurantele și vor fi impuse mai multe măsuri pentru prevenirea riscului de infectare cu coronavirus.

Se redeschid restaurantele. Ce măsuri vor fi impuse

Chiar dacă etapa de relaxare de la 1 iulie nu a mai avut loc din cauza creșterii mari de cazuri de coronavirus, surse ale Guvernului susțin că o altă restricție va fi ridicată de la 9 iunie. Astfel, restaurantele vor fi din nou puse în funcțiune, după o perioadă lungă în care activitatea lor a fost suspendată din cauza riscului mare de infectare.

Joi, în cadrul unei întâlniri dintre premierul Ludovic Orban și reprezentanții HoReCa, s-a stabilit formarea unei comisii alcătuită din Ministerul Economiei, Ministerul Sănătății, ANSVSA și reprezentanții asociaților patronale. Astfel, ar fi fost stabilite măsurile de prevenire a infectării cu COVID-19 în cadrul spațiilor interioare ale restaurantelor.

La intrarea în restaurant va fi un “triaj observaţional” al clienţilor, urmând să le fie interzise accesul acelora care dau semne că ar avea infecţii respiratorii. De altfel, ca în orice alte spații publice interioare, tuturor le va fi luată temperatura. De altfel, va fi încurajată plata cu cardul și în zonele destinate plăților cu bani cash, vor fi instalate panouri de protecție din plexiglas.

De asemenea, va fi interzis consumul de produse stând în picioare, cu excepţia meselor dedicate acestui tip de servire. Mesele vor fi așezate la o distanță corespunzătoare, astfel încât să fie respectată distanțarea corespunzătoare. Spre deosebire de terase, unde numărul maxim de persoane de la o masă este de 4, aici va fi de 6, regulă care nu se aplică în cazul membrilor familiei.

Purtarea echipamentului de protecție de către personal, dezinfecția periodică și limitarea interacțiunilor între clienți și ospătari sunt alte măsuri care vor fi respectate. De altfel, accesul va fi posibil doar pe bază de programare, pentru a fi evitată alomerația.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top