Connect with us
Grecia, noi măsuri de prevenire. Masca de protecție, obligatorie în spațiile închise

Externe

Grecia, noi măsuri de prevenire. Masca de protecție, obligatorie în spațiile închise

Sezonul vacanțelor în Grecia a început. Vara a sosit, iar oamenii deja și-au ales destinațiile turistice unde își vor petrece timpul liber. Având în vedere situația cu care se confruntă omenirea, multe domenii au fost afectate, în special turismul. Oamenii deja au început să meargă în Grecia pentru a-și petrece concediul, însă, de curând, situația s-a complicat și pe teritoriul elen, ceea ce a deerminat autoritățile să impună reguli stricte pentru a ține sub control pandemia, având în vedere că unele state se confruntă din nou cu infectări numeroase. Astfel, a fost impusă o nouă măsură preventivă: purtarea obligatorie a măștii de protecție în spațiile închise.

Grecia, noi măsuri de prevenire. Masca de protecție, obligatorie în spațiile închise

Având în vedere că situația s-a agravat și în Grecia, mai ales de când a fost redeschis domeniul turistic, autoritățile au decis să introducă o nouă măsură preventivă, pentru a evita să se ajungă la lucruri mai grave, precum izolarea generală. Astfel, autoritățile au decis obligativitatea măștii de protecție în majoritatea spațiilor publice închise, precum „Servicii publice, bănci, supermarketuri şi magazine alimentare, transporturi publice, taxiuri, ascensoare, spitale şi cabinete medicale, saloane de înfrumuseţare şi de coafură.”.

Grecia a înregistrat până în prezent 202 decese provocate de COVID-19 şi peste 4.200 de infectări, dintre care 28% sunt legate de călătorii în străinătate, în creştere după redeschiderea frontierelor pentru turişti la 1 iulie. Potrivit ministrului, de la această dată, au existat peste 340 de infectări confirmate în rândul celor 1,3 milioane de oameni care au venit în Grecia. Cu toate acestea, ministrul protecţiei civile, Nikos Hardalias, susține că situația este stabilă, comparativ cu alte state și nu există motive de îngrijorare, excluzând „impunerea unei izolări generale”.

Astfel, pentru cetățenii greci, dar și pentru turiști, masca de protecție a devenit obligatorie în spațiile publice interioare. Masca era deja obligatorie în transporturile publice şi, de pe 20 iulie, în supermarketuri. Bisericile nu sunt pentru moment pe lista spaţiilor unde masca va fi obligatorie, subiect sensibil într-o ţară în care nu există separaţie între biserică şi stat.

Turiștii români care sosesc în Grecia cu avionul sunt obligați, începând cu 28 iulie, să prezinte în aeroport un test negativ RT-PCR pentru coronavirus efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei. Cei care nu au acest test nu vor fi lăsați de autoritățile de la frontieră să intre în țară, deoarece nu se știe dacă sunt sau nu un pericol pentru ceilalți turiști sau cetățeni greci.

 

Continue Reading
You may also like...

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top