Connect with us
Noile reguli de intrare în Grecia! Ce trebuie să știe toți românii

Externe

Noile reguli de intrare în Grecia! Ce trebuie să știe toți românii

Sezonul vacanțelor în Grecia a început. Vara a sosit, iar oamenii deja și-au ales destinațiile turistice unde își vor petrece timpul liber. Având în vedere situația cu care se confruntă omenirea, multe domenii au fost afectate, în special turismul. Oamenii deja au început să meargă în Grecia pentru a-și petrece concediul, însă, de curând, situația s-a complicat și pe teritoriul elen, ceea ce a deerminat autoritățile să impună reguli stricte pentru a ține sub control pandemia, având în vedere că unele state se confruntă din nou cu infectări numeroase. Astfel, românii care vor să plece în vacanță în Grecia trebuie să prezinte obligatoriu un testnegativ de Covid-19. Măsura este valabilă indiferent de ce mijloc de transport aleg să utilizeze.

Noile reguli de intrare în Grecia! Ce trebuie să știe toți românii

Turiștii români și bulgari care sosesc în Grecia cu avionul sunt obligați, începând cu 28 iulie, să prezinte în aeroport un test negativ RT-PCR pentru coronavirus efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, a anunțat Nikos Hardalias, șeful Protecției Civile. Cei care nu au acest test nu vor fi lăsați de autoritățile de la frontieră să intre pe teritoriul grec, deoarece nu se știe dacă sunt sau nu un pericol pentru ceilalți turiști sau cetățeni greci.

„Începând de marți, 28 iulie 2020, pasagerii zborurilor din Bulgaria și România spre Grecia vor avea un rezultat negativ de testare moleculară (PCR) pentru COVID-19, efectuat până la 72 de ore înainte de intrarea lor în Grecia. Călătorii ar trebui să fie testați de laborator cu RT-PCR de tampon orofaringian sau nazofaringian. Doar călătorii care poartă certificat de testare RT-PCR negativ vor fi lăsați să intre în țară de către autoritățile de la frontieră. Certificatele trebuie să fie scrise în engleză și să poarte numele și pașaportul – numărul național de identificare al călătorului.”, menționează oficialii români.

Oficialul grec a precizat și că, în cazul în care cineva va încerca să falsifice certificatul, acesta va fi pedepsit după legea grecească. De altfel, cei exceptați de la această regulă sunt cetățenii greci, deținătorii permiselor de ședere și cei care efectuează călătorii esențiale.

În continuare, orice turist va veni în Grecia este obligat să completeze un chestionar de localizare online, cu 48 de ore înainte de a intra în țară. Acesta va conține datele personale, precum ţara de origine sau ţările traversate în ultimele 15 zile. Completarea chestionarului va fi obligatorie până la data de 31 august. În acest fel, autoritățile vor stabili dacă persoana respectivă reprezintă sau nu un pericol pentru ceilalți.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top