Connect with us
Hollande îl avertizează pe Trump în legătură cu acordul privind încălzirea globală

Externe

Hollande îl avertizează pe Trump în legătură cu acordul privind încălzirea globală

Președintele Franței Francois Hollande i-a transmis un mesaj ferm lui Donald Trump înainte de a se instala la Casa Albă.

Hollande îl avertizează pe președintele ales al Americii să nu îndrăznească să pună în discuție acordul de la Paris privind încălzirea globală. Hollande a făcut referire la acest Acord și la posibilitatea să fie schimbate fără să dea numele explicit al lui Trump, însă mesajul este clar îndreptat înspre el, relatează Reuters.

Trump face parte din categoria celor care nu crede în încălzirea globală. Acesta nu recunoaște dovezile științifice ale felului în care omul distruge planeta zi de zi. Trump s-a pronunțat în favoarea retragerii Washingtonului din acest acord universal semnat la Paris, în decembrie 2015.

Trump nu crede în încălzirea globală

Acordul privind încălzirea globală este cel mai mare succes diplomatic obținut de președintele Franței. Este primul act prin care se consemnează consecințele comportamentului iresponsabil al oamenilor asupra planetei. În mesajul televizat făcut de Anul Nou, Hollande a reamintit de necesitatea adoptării acestui document.

”Aşadar, vă spun, Franţa nu va lăsa pe nimeni, niciun stat, chiar şi pe cel mai mare, să pună în discuţie această realizare majoră a comunităţii internaţionale”, a spus Hollande.

”Într-o atmosferă de război rece, puţine ţări au prin apărarea lor, adică prin armată, şi prin politica externă capacitatea de a lua decizii în mod suveran”, a spus François Hollande, notează News.ro.

”Noi o avem şi vom face totul pentru a păstra această libertate strategică”, a subliniat el.

CITEȘTE ȘI: Donald Trump a transmis urări de Anul Nou

Parisul, alături de Beijing și Muscat este unul din orașele cu cel mai mare nivel de poluare din lume, conform rapoartelor întocmite în ultimii 10 ani.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top