Connect with us
Curs valutar BNR 17 iunie 2020. Cât costă azi un euro și cât a scăzut leul

Externe

În această țară românii vor primi sute de euro de la stat fără responsabilități

Într-o țară europeană, se va introduce o lege prin care românii vor primi o sumă de bani fără să aibă responsabilități. Statul vrea să îi ajute pe români și le va oferi sume importante de bani. Află mai multe detalii în rândurile de mai jos.

În această țară românii vor primi sute de euro de la stat fără responsabilități

Țara în care românii primesc un ajutor de la stat este Spania. Guvernul spaniol a aprobat vineri instaurarea venitului minim vital – ingreso minimo vital. Valoarea acestui venit a fost fixată la 462 de euro pe lună pentru un adult care locuiește singur.

Familiile vor încasa lunar suma de 139 euro pentru fiecare persoană suplimentară fie că este adult sau copil. Pe fiecare gospodărie s-a fixat un plafon de 1.015 euro. Pablo Iglesias, vicepremier al guvernului și liderul partidului stângii radicale Podemos a declarat că „un nou drept social s-a născut azi în Spania” la încheierea consiliului miniștrilor.

Conform ziarulromanesc.es, publicația românilor din țara lui Cervantes, aceste sume de bani vor fi atribuite și românilor săraci din Spania. Prin această lege un număr de aproximativ 2.3 milioane de persoane sau 850.000 de familii vor fi susținute financiar.

Persoanele cu vârsta între 23-65 ani care au venituri mai mici de 16.614 euro, excluzând locuința și împrumuturile pe termen scurt, putea fi eligibile pentru a intra în program.

Guvernul spaniol va plăti un stipendiu lunar care va completa veniturile persoanelor care câștigă mai puțin de 462 de euro pe lună. Astfel, aceste persoane vor primi un ajutor pentru a atinge venitul minim garantat în fiecare lună, conform Iglesias.

Stimulente pentru găsirea unui job

Acesta a menționat că noul program o să includă și stimulente pentru găsirea unui job. În Europa Occidentală, Spania deține cel mai ridicat procent. 21.6% din populație este supusă riscului de sărăcie, conform datelor UE. Aceasta este a treia țară în ceea ce privește cele mai nefavorabile distribuții ale veniturilor în UE.

CE a recomandat în mod clar Spaniei să creeze un program de sprijinire a venitului deoarece doar 20% dintre persoanele care au nevoie de ajutor îl primesc. Anul trecut a fost statul membru cu cel mai mic nivel mediu al prestațiilor familiale per copil.

Economia națională a Spaniei este a patra economie a zonei euro și s-a contractat cu 5.2% în primul trimestru al anului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top