Connect with us
În Republica Moldova, școala a început de la 1 septembrie! Băiatul lui Igor Dodon a început grădinița

Externe

În Republica Moldova, școala a început de la 1 septembrie! Băiatul lui Igor Dodon a început grădinița

Dacă elevii români mai au două săptămâni de vacanță până când sună clopoțelul, pentru cei din Republica Moldova, școala a început de la 1 septembrie. Marea majoritate a instituțiilor de învățământ și-au primit elevii în clase, la fel ca și în anii trecuți. Sunt și școli în cazul cărora procesul educațional a început de la distanță.

În Republica Moldova, școala a început de la 1 septembrie! Băiatul lui Igor Dodon a început grădinița

Pentru elevii din Republica Moldova, școala  început de la 1 septembrie. Ei s-au întors la cursuri, după o vacanță lungă. Din cele 1.252 de școli câte sunt în Republica Moldova, doar 19 au început procesul educațional de la distanță, fără elevi prezenți în sălile de clase. Șeful statului, Igor Dodon s-a arătat mulțumit și a ținut să felicite elevii, studenții și copiii de grădiniță pentru revenirea la ore. Dodon a declarat că băiețelul lui a fost foarte încântat că a revenit la grădiniță.

„Cred că marea majoritate a părinţilor, care ne privesc acum, se bucură că începând de azi copii au revenit la şcoli, la grădiniţe”, a declarat şeful statului Igor Dodon.

În acest context, președintele Igor Dodon a precizat că are în vedere dublarea salariilor profesorilor în anul ce urmează. Menționăm faptul că, de la 1 septembrie, în Republica Moldova au fost dublate salariile pentru cadrele medicale.

Pe de altă parte, elevii români se mai pot bucura de două săptămâni de vacanță. Pentru ei, școala începe pe 14 septembrie, după ce a fost întreruptă încă din 11 martie.

Autoritățile române lucrează în continuare la normele pentru începerea școlii. Ministrul Educației, Monica Anisie i-a cerut ministrului Sănătății să renunțe la obligativitatea declarației pe proprie răspundere din partea părinților care își trimit copiii la școală.

Normele pentru începerea școlii vor fi publicate astăzi, 1 septembrie și nu vor conține această declarație care a stârnit nemulțumiri în rândul părinților.

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top