Connect with us
În Tasmania a nins pentru prima dată în 50 de ani! Încântați, oamenii au stat treji toată noaptea

Externe

În Tasmania a nins pentru prima dată în 50 de ani! Încântați, oamenii au stat treji toată noaptea

După aproape 50 de ani, în Tasmania a nins din nou. A fost atât de mare încântarea locuitorilor, încât ei au ales să nu mai doarmă și să se bucure de vederea fulgilor mari de nea. Mai mult decât atât, unii dintre ei au văzut zăpada pentru prima dată în viață.

În Tasmania a nins pentru prima dată în 50 de ani

Pentru prima oară în 50 de ani, a nins în Tasmania. Ninsoarea este văzută ca un adevărat eveniment și a fost primită cu foarte mare entuziasm. Orașul Launceston a înregistrat, în această săptămână, cea mai importantă ninsoare de la începutul anilor 1970.

O localnică în vârstă de 26 de ani a declarat, pentru CNN, că este prima dată când vede zăpadă. Atât ea, cât și întreaga familie au stat treji toată noaptea, pentru că au fost prea încântați de eveniment ca să mai poată dormi.

„Am stat treji toată noaptea, prea încântați să dormim! N-a nins niciodată aici, în oraș, din câte știu eu… nu în viața mea, oricum.” , a declarat Kiani Chippendale.

„Am fost cu toții șocați și încântați să vedem zăpada. Copiii abia așteptau să iasă și să se joace în ea. O astfel de surpriză frumoasă pîntr-un an atât de greu pentru mulți.” a declarat un alt rezident, Stacey Baker, pentru CNN.

Precipitațiile au venit la timp în Tasmania, care tocmai înregistrase cel mai uscat iulie după 1957, potrivit Biroului de Meteorologie din regiune.

Tasmania este cel mai mic stat al Australiei, fiind localizat pe insula cu același nume din sudul Australiei. În componența statului Tasmania, pe lângă insula omonimă, care reprezintă aproximativ 94% din teritoriul statului, mai intră și alte insule mici (King, Flinders, Bruny) și foarte mici din Strâmtoarea Bass, din jurul Tasmaniei, precum și Insula Macquarie, situată în sudul Oceanului Indian. Capitala acestui stat este orașul Hobart.

Primii locuitori ai Tasmaniei s-au stabilit pe insulă cu 25.000 de ani înainte de sosirea europenilor.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top