Connect with us
Zăpadă înaltă de 5 metri pe Transfăgărășan: 'Circulația este strict interzisă și extrem de periculoasă'

Știri

Zăpadă înaltă de 5 metri pe Transfăgărășan: ‘Circulația este strict interzisă și extrem de periculoasă’

Stratul de zăpadă a ajuns să aibă chiar și cinci metri în unele zone pe Transfăgărășan. În prezent autoritățile au început derularea operațiunii de deszăpezire. Mai mult atrag atenția șoferilor că circulația este strict interzisă și extrem de periculoase până pe 1 iulie 2020.

Zăpadă înaltă de 5 metri pe Transfăgărășan: ‘Circulația este strict interzisă și extrem de periculoasă’

Pe tronsonul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac se desfășoară activități intense de deszăpezire pentru a elibera un sens de circulație și a permite utilajelor să acceseze mai ușor zonele unde zăpada ajunge până la 5-6 metri. Direcția Regională de Drumuri și Poduri – DRDP Brașov a postat următoarele informații pe Facebook:

„A început de câteva zile operațiunea de deszăpezire a DN7C Transfăgărășan, pe tronsonul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac. Deocamdata se lucrează la eliberarea unui sens de circulație pentru a permite mai ușor accesul utilajelor în zonele unde stratul de zăpada depășește chiar și 5-6 metri.

Menționăm că în conformitate cu normativele în vigoare circulația pe toată lungimea DN7C – Transfăgărășan de deschide în data de 1 iulie.
Până atunci circulația pe tronsonul cuprins între Bâlea Cascadă (județul Sibiu) și Piscul Negru (județul Argeș) este strict interzisă și extrem de periculoasă din cauza căderilor de pietre și a avalanșelor.
Cei care doresc sa viziteze zona Bâlea Lac până atunci pot circula cu mașina până la Bâlea Cascadă și de acolo pot folosi telecabina.”

Așadar, deși luna mai ar trebui să ne aducă zile cu soare, în unele zone montane lucrurile nu stau deloc îmbucurător. Astfel, în zona Transfăgărășanului s-a așternut zăpada care le dă de furcă atât autorităților, cât și șoferilor care trebuie să găsească o rută ocolitoare.

În primele zile de relaxare a măsurilor de restricții vom avea vreme extrem de călduroasă în toată țara, mai ales la câmpie și pe litoral. Pe litoral se vor atinge 28-29 grade, vreme perfectă pentru o plimbare pe malul mării. În zonele de munte temperaturile vor fi mai scăzute, dar vremea va fi însorită și nu vor fi averse de ploaie sau descărcări electrice. După 15 mai vom putea circula în localități fără declarația pe propria răspundere.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top